mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed11222017

Last updateTue, 21 Nov 2017 7pm

Hi-Gain net label

10001
24. oktobra 2011. godine, Crna Gora je postala bogatija za jednu virtuelnu ustanovu. Ona je potencijalni razlog potencijalnog opšterokersko-metalskog veselja, mogućnost da izumru godine kukanja, nezadovoljstva zbog primitivnosti i kulturne nerazvijenosti folkerski nastrojene sredine u kojoj smo, kao takvoj, prinuđeni da živimo. Riječ je, ni manje ni više, o internet izdavačkoj kući Hi-Gain Records čija se IP adresa nalazi, vjerovali ili ne, u Podgorici. Osnivači su Sonja Milićević i Nikola Radović, koji su se, sa ciljem da pomognu u afirmaciji crnogorske i regionalne alternativne i metal scene, upustili u ovaj poduhvat. Ovaj par posjeduje i Studio Hi-Gain, takođe, sa sjedištem u Podgorici, a netlabel je nastao kao ekstenzija u njihovom planu da predstavnicima kvalitetnog zvuka usliši molitve i njihovo muzičko stvaralaštvo učini dostupnijim ljudima koji, takođe, njeguju ovaj pravac muzičke kulture.
Hi-Gain Records ( www.higainrecords.blogspot.com ) bendovima i samostalnim izvođačima pruža mogućnost promocije materijala na regionalnim i inostranim sajtovima, forumima i socijalnim mrežama. U planu je i mogućnost izrade i prodaje muzičkih ostvarenja u „tvrdom pakovanju" (u formi CD-a) za zainteresovane pojedince po narudžbini, pri čemu cijena po jednom proizvodu zavisi od dogovora sa članovima benda koji izdaje za ovaj netlabel.
Pri tom, bendovi koji snimaju u studiju Hi-Gain imaju mogućnost, a ujedno i pravo izbora, da izdaju svoj muzički materijal za Hi-Gain Records.
Interesantan podatak je da je ovaj netlabel, nakon nepunih 24 sata postojanja, izdao debi album punk benda UPS! (Ustani Protiv Sistema) iz Petrovca na Mlavi, Srbija i tako već najavili svoj ozbiljan rad u budućnosti, s obzirom na to da je za svega nekoliko dana, bend promovisan na mnogim fb-stranama, forumima i sajtovima.
Šta bismo poželjeli više? Sada bi se, sigurno, našlo mali milion duša koje bi na ovo pitanje odgovorile: „Pare!"
Ipak, sagledajmo situaciju sa realnog aspekta. U Crnoj Gori se još niko nije nazvao nasljednikom Donalda Trampa zato što je izdao za Metal Blade Records progressive metal album (primjera radi) snimljen u studiju Tool-a i prodao milijardu primjeraka „tvrdog pakovanja" u roku od 12 sati.
Prije svega, u Crnoj Gori, niko nije snimio progressive metal album, tako da nema šta ni da izdaje.
E pa, dragi moji, sada imate mogućnost i da snimite albume i da ih izdate, istina, ne za pare, ali za ljubav i promociju vaše kreativnosti, jer kad bi ljudi ovdje svirali rok zbog para, ne bi postojao nijedan bend.
Zato vas sve pozivamo da iskoristite prilike koje vam se pružaju, jer ova potpuno neprofitna organizacija postoji samo za vas i zbog vas.
Svi zainteresovani bendovi se mogu javiti na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Saša

Morrissey