Objavljen novi singl i spot benda ectratis – “Sunday Morning”

ectratis je projekt i bend zagrebačkog muzičara Mateja Blečića. Projekt je započeo 2014. godine kao demo eksperiment koji se nakon izvjesnog vremena pretvorio u kompletnu „one-man“ produkciju i live bend, čiji su trenutni članovi Matej Blečić (vokal, klavijature i gitara), Hana Stanišić (back vokal), Tomislav Tonković (gitara), Ivan Starčević (bas gitara) i Tin Brkljačić (bubnjevi).

Do sada su izdana dva stilski vrlo versatilna i međunarodno priznata albuma, koja se najbolje mogu opisati kao rock fusion izraz s mnoštvom drugih uticaja: The Artificial Spirit (2019.) i Clock Is a Thing of the Past (2022.). Nakon drugog albuma izdat je singl „Vjeruj mi“ (2023.) zajedno s pratećim videospotom.

„Sunday Morning“ je fusion pop pjesma s rhythm and blues uticajima, a karakteriziše je ponavljajuća progresija akorada sa synth teksturama i zvukovima koji joj daju ambijentalni i pomalo nostalgičan prizvuk, podsjećajući na hitove iz osamdesetih godina prošlog vijeka.

Pjesmu je snimio, producirao i miksao osnivač ectratis projekta Matej Blečić, a njen mastering potpisuje producentica Angel Marcloid iz Chicaga (SAD). Intrigantni spot, koji dočarava nedjelju ujutro i njezine „nedaće“ kroz četiri različita dana osmislio je, snimio i montirao Roland Rostohar.

Ova pjesma biti će objavljena na trećem ectratis album, koji je planiran za izdavanje u budućnosti.