”Deca loših muzičara”, ”Roba bez greške”, ”Sandraun” i ”Collective 0”, na prvom Music & Hills festivalu

Music & Hills festival promoviše planinarske destinancije u Crnoj Gori, i donosi reportaže sa istih, svojoj publici, naravno uz promociju popularne i underground muzike u provm redu crnogorskih autora, kao i po jednog afirmisanog autora iz inostranstva.

Cilj je promovisati planianrenje, donijeti reportaže i priče o planinama u urbane sredine, i tako popularisati ovaj vid aktivnog odmora koji je pogodan za sve uzraste.

Ovom prilikom 04.10.2024 u saradnji sa Lokalnim hodačima prikazaćemo reportažu o usponu na Hum Orahovski, ( Kučkie planina nadomak Podgorice) koji se uzdiže iznad Kučkih Korita.

Posjetioci će prve večeri festivala, 04.10. od 20:00h, zahvaljujući Lokalnim hodačima, imati priliku da pogledaju reportažu sa navedenog uspona i nakon projekcije da porazgovaraju sa autorima iste, sa ekipom Lokalnih hodača i organizatora festivala, koji su takođe planinari sa dugogodišnjim planinarskim stažom.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje prirode i planinarenja da dođu i da se upoznaju sa ovom lijepom planinarskom destinacijom koja se nalazi nadomak Podgorice i na taj način se zainteresuju da je i sami posjete.

Muzički program prve večeri od 21:00h (04.10.) otvaraju sjajni post pank bend iz Podgorice , ”Roba bez greške” , koji ove godine objavljuju prvi album, i koji poslije nastupa na Bedem festu u Nikšiću jedva čekaju da podgoričkoj publici isporuče iskrenu pank energiju, obojenu univerzalnim životnim porukama. Termin od 22:30h je rezervisan za mladi podgorički grandž sastava ”Collective 0” koji je ove godine nastupio u više gradova u Crnoj Gori i svojim pristupom pokazao da rok muzika ima budućnost i da će rok veterani imati više nego dostojne nasljednike.

Ulaz za prvo veče festivala, 04.10. je slobodan.

Drugo veče festivala 05.10. od 21:00h  otvaraju ”Sandraun” psihodelični grandž trio iz Podgorice koji svojm glasnom i ekspresivnom svirkom izlaze iz lokalnih okvira i donose duh zapadne obale USA. Oni upravo promovišu EP pod nazivom ”Break” i biće to sjajna prilika da ga promovišu i pozovu publiku da ih prati.

Hedlajneri prvog ”Music & Hills” festivala su svima dobro poznati beogradski bend ”Deca loših muzičara” – DLM , velikani jugoslovenske rok scene devedesetih i dvijehiljaditih, koji su se upisali u istoriju rokenrola na ovim prostorima vanvremenskim hitovima kao što su “Prolećni dan”, “Vlade Divac”, “Ubiše Pabla”, ”Dobardan” i mnogim drugim. Iza sebe imaju četiri studijska albuma ( ”Dobardan”, ”Prolećni dan”, ”Virus” i ”Gde cveta samsung žut”) i bezboj koncetrnih nastupa. U Podgoricu dolaze proslije duže pauze, i kako navode, željni su druženja sa podgoričkom publikom.

Uskoro će biti objavljena i prodajna mjesta za ulaznice za drugo veče festivala koje će se prodavati po cijeni od 10,00 eura. Za više informacija posjetite naše stranice na društvenim mrežama:

FB:https://www.facebook.com/music.andhills/

IG: https://www.instagram.com/music_and_hills_festival/

Festival se realizuje uz podršku Lokalnih hodača, Ministarstva turizma Crne Gore, Ministarstva odbrane Crne Gore, Sekretarijata za kulturu Glavnog grada, Pivare Trebjesa doo, Grawe osiguranja, CUE hotels Podgorica, Nice body shop-a i Ribljeg restorana Miško.