Imagine Dragons objavili drugi dio prošlogodišnje sage o gubitku i slavljenju života

Godine 2021. Imagine Dragons su izbacili Mercury – Act 1, što je impliciralo da će biti i drugi čin. Upravo ovog 1. jula pop-rockeri iz Las Vegasa izbacili su sljedeći čin u kolekciji Mercury. Sada je tu Mercury – Act 1 & 2 epski dvostruki album sa 32 pjesme. Zajedno albumi odaju počast životu i gubitku koje je frontman Dan Reynolds doživio u proteklih nekoliko godina. 

“Napisao sam ovu ploču u razdoblju kada sam izgubio svog najboljeg prijatelja iz srednje škole, koji je sebi oduzeo život”, rekao je Reynolds za Consequence of sound. “Sestra moje žene preminula je od raka veoma brzo u roku od godinu dana, ostavivši iza sebe šestero djece. Moja bivša djevojka umrla je od leukemije. Bilo je jednostavno, užasno. Jeste li ikada imali prijatelja koji je odjednom u roku od dvije godine izgubio toliko ljudi? Ipak, na kraju dana, Mercury – Act 1 i 2 govori o proživljavanju gubitka. 

Dvostruki album predstavlja suočavanje, buđenje i život koji se mora nastaviti. Jedna od stvari koje slave život na ovom projektu je pjesma “Sharks”.