“Deep Dark Waters” je novi singl Primal Screama

Škotski rok bend Primal Scream objavio je novi singl “Deep Dark Waters” kao drugi najavni singl sa njihovog 12. albuma Come Ahead, koji će biti objavljen 8. novembra preko izdavačke kuće BMG.

Slično prošlomjesečnom singlu “Love Insurrection”, “Deep Dark Waters” pjeva kako svijet juri ka ružnoj sudbini, ali da još uvijek postoji nada da se taj put promijeni. U saopštenju za medije, frontmen Bobby Gillespie kaže da je pjesma inspirisana spisima italijanskog filozofa i aktiviste Franca ‘Bifa’ Berardija, te da “sadrži upozorenje iz istorije: ‘Oni koji ne uče iz prošlosti osuđeni su da je ponove'”.

Come Ahead je prvi album Primal Scream-a od “Chaosmosis” iz 2016. godine, i prvi koji ne sadrži klavijaturistu Martina Duffya, koji je preminuo nakon pada u svom domu prije dvije godine. Omot albuma prikazuje sliku Gillespiejevog pokojnog oca, čiji je aktivizam za socijalnu pravdu odražen u temama albuma.

Spot za “Deep Dark Waters” ponovo je ujedinio Gillespiea sa filmskim režiserom Douglasom Hartom, koji je nekada svirao bubnjeve u Gillespievom bivšem bendu The Jesus & Mary Chain, i koji je bio važan dio vizuala Primal Screama još od 1991. godine.