“Light It Up” ili kako se Offspring vratio brzim ritmovima i singalongu

The Offspring su se vratili sa novim singlom “Light It Up” koji će se nači na albumu o kome smo već pisali, a koji nosi naziv SUPERCHARGED.

Offspring je u novo poglavlje uskočio brzim tempom i prepoznatljivim melodijama koje pozivaju na zajedničko pjevanje. “Light It Up” je upravo takva stvar i donekle povratak u rane dane ovih pionira pop-punka.

Dexter Holland je prikladno opisao “Light It Up” kao “nezaustavljivog džina u punoj brzini” u izjavi, rekavši: “Ovaom liku u pjesmi je prekipjelo, dosta mu je, i spreman je da sve zapali. Spreman je za borbu. Definitivno osjećam mnogo toga oko sebe. Odrastajući, neke od mojih omiljenih pjesama su bile od punk bendova koji su jednostavno rekli, ‘Dosta mi je vašeg sranja.’ I to je bilo u redu! Nije bilo negativno imati te osjećaje i izraziti ih. I mislim da je to nekako atmosfera u kojoj se nalazi ‘Light It Up’: Sit si, dosta ti je i želiš nešto da uradiš povodom toga. To je jedna od stvari koje sam oduvijek volio kod punk rock-a. Uvijek je bilo o ispoljavanju svojih agresija, i mislim da je to još uvijek istina. Još uvijek volim pisati pjesme takvog tipa.”

SUPERCHARGED je 11. album The Offspring-a, i izlazi 11. oktobra. Prethodno su podijelili glavni singl sa primjesama power pop-a, “Make It All Right,” početkom juna kada su i najavili novi album.