Herb Alpert u 89. godini objavio pedeseti album

Legendarni trubač Herb Alpert imao je, osim očigledno dugog života i izvanrednu muzičku karijeru. Prisjetimo se da je koautor numere “Wonderful World” koja je urađena za za Sama Cookea. To je uradio prije 64 godine.

U šezdesetim godinama, Alpert i Tijuana Brass, njegov veliki bend, prodali su mnogo instrumentalne muzike bogate duvačkim instrumentima. Njihov album “Whipped Cream And Other Delights” bio je najprodavaniji LP 1966. godine. (Alpert je zapravo imao tri od pet najuspešnijih albuma te godine; jedina konkurencija su mu bili soundtrack “Sound Of Music” i “Revolver.”)

Alpert je postigao svoj prvi broj 1 hit kada je 1968. pjevao “This Guy’s In Love With You” Burta Bacharacha, a njegov funky instrumentalni hit iz 1979. “Rise” postao je osnova za “Hypnotize” Biggie Smallsa. Alpert je takođe suosnivač A&M Records, i nastavio je da pravi hitove sa A&M zvijezdom Janet Jackson duboko u osamdesetim godinama prošlog vijeka.

Zvuči nevjerovatno, ali je ovaj 89-godišnji umjetnik najavio planove za izdavanje svog 50. studijskog albuma, koji se zove “50”. Alpert je svoj novi album nazvao “50” delom iz očiglednih razloga, ali i delom da obilježi 50. godišnjicu svog braka. U saopštenju za javnost, Alpert kaže: “Srećan sam što još uvijek istražujem i zabavljam se praveći muziku. Kada sam prvi put počeo da snimam, imao sam jednokanalni žičani snimač. Danas pravim muziku koristeći digitalno snimanje sa neograničenim brojem kanala. Jedina stvar koja je za mene uvijek ostala ista, bez obzira da li je jednokanalni, dvokanalni ili 100-kanalni snimač, je da je uvijek riječ o pronalaženju sjajne pjesme ili melodije. Sjajna pjesma ili melodija snimljena na jednom kanalu uvijek će biti sjajna pjesma”.

Uz najavu albuma, Alpert je podijelio i kratku, razigranu novu instrumentalnu numeru “Dancing Down 50th Street.”