Nakon 22 godine Liquid Tension Experiment najavio treći album

Liquid Tension Experiment — super bend koji čine Mike Portnoy, John Petrucci, Jordan Rudess i Tony Levin otkrili su novu stvar “The Passage of Time”. Ovo je prva pjesma benda u posljednjih 22 godine. Oni su planirali da 26. marta objave novi materijal naziva LTE3. Kao što naslov sugeriše ovo je njihov treći studijski uradak.

Sedmominutna najavna traka istražuje dubine emocija i tehničkih vještina bivših i sadašnjih članova Dream Theatera pojačanih nekadašnjim basistom kultnih King Crimson.

“’The Passage of Time’ je prva pjesma koju smo komponovali kada smo se okupili prošlog ljeta. Bilo je jako uzbudljivo biti ponovo zajedno i stvarati nakon toliko vremena. Ovo je odličan prvi utisak za slušaoce jer kombinuje toliko mnogo muzičkih elemenata koji LTE čine unikatnim bendom” – rekao je Mike Portnoy.

Petrucci je dodao: “Znali smo da smo na tragu nečega i da će to biti zadivljujući album. Ništa u vezi sa protokom posljednje dvije dekade nije moglo učiniti da promijeni to. Za mene ova pjesma zaista reflektuje kolaborativni proces komponovanja nas četvorice”.

Levin je sumirao: “LTE ne uzima zarobljenike! ‘The Passage of Time’ je samo početak.”