Alternaiva objavila drugi singl – Zrno

Domaći sastav Alternaiva, nakon prošlogodišnje objave pjesme „Car“ pustili su u etar novu stvar „Zrno“.

„Pjesma je snimljena u februaru ove godine i plan je bio da je izbacimo sa spotom. Onda smo odlučili da je objavimo da bi mogli da se prijavimo na konkurs za nagradu zadužbina Milana Mladenovića“, priča za naš portal Hermin Delagić, gitarista benda. U studiju Stivi, rok četvorka je snimila i završila još jednu stvar koja će ubrzo biti predstavljena.

O dugoj pauzi između prve dvije pjesme, Delagić kaže: „Prošlo je više od godinu od objavljivanja našeg prvog singla “Car” koja je izašla u aprilu prošle godine. Tad počinje sva ta frka sa Covidom tako da smo i mi bili zatvoreni i čekali i vrebali priliku da snimamo materijal koji smo pripremali“.

Ovo su samo prvi radovi, otkriva on za naš portal i najavljuje snimanje još pet pjesama. „Time ćemo zaokružiti taj jedan naš ciklus. To nam je na prvom mjestu i naravno pošto se situacija polako stabilizuje namjera nam je da predstavimo publici album koji se nadamo da će biti završen u narednim mjesecima“, kaže gitarista.

Baš kao i prva stvar, i „Zrno“ otkriva i kritikuje našu svakodnevicu. „Socijalna tematika se valjda sama nameće, jer živimo u jako čudnim vremenima, ali teme će varirati od trenutka do trenutka. Ako svijet postane bolji sa zadovoljstvom ćemo pjevati čak i o ljubavi“, govori nam Delagić.

Pjesmu možete poslušati na youtube kanalu Alternaive.