Svemirko na fizičkom mediju objavio album prvijenac “Vanilija”

svemirko060417

svemirko060417Muzička etiketa više manje zauvijek u subotu 1. 4. 2017. u Galeriji Miroslav Kraljević pred brojnim zvanicima je u formi performansa predstavila svoje prvo fizičko izdanje. Radi se o kritički cijenjenom debitantskom albumu “Vanilija” koji potpisuje Svemirko iza kojeg se krije muzičar i producent Marko Vuković.

Kako bi se iskoristila potpuna mogućnost VHS medija, na ovom se izdanju osim audio zapisa nalazi i video materijal koji prikladno prati muziku, a album osim već objavljenih devet pjesama sadrži i dvije bonus pjesme, singlove “Zbogom proleteri” i “Noćni pokreti” koji se nisu našli na digitalnom izdanju objavljenom 27. 1. 2017.

Album je objavljen kao nosač zvuka i pokretne slike na VHS mediju u limitiranom tiražu od unikatnih 60 komada koje su osnivači etikete proizveli u saradnji s Kinoklubom Zagreb, a VHS kasete dostupne su putem Svemirkove Bandcamp stranice po cijeni od 49,99 kn plus troškovi poštarine.

Marko Vuković, autor izdanja i jedan od osnivača etikete više manje zauvijek, objašnjava što se krije iza objave albuma na VHS mediju: “VHS je zgodan medij za objavljivanje jer je za razliku od ploče ili audio kazete sposoban prenijeti i pokretnu sliku. Želio sam da ljudi dožive album i osjetilom vida, stoga smo kao vizualni podražaj sastavili jedan iznimno zanimljiv video uradak.”

“Vanilija” će se od 7. 4. 2017. pa nadalje moći u cijelosti slušati i gledati na Youtube kanalu etikete više manje zauvijek, a sam video materijal potpisuju: Miroslav Lesjak (režija), Ivana Emily Škoro (snimateljica), Filip Meštrović (montaža), Bojan Bojko (producent) i Sanja Marija Fligić (pomoćna menadžerka lokacije).