Pogledajte kako je bilo na prvom Music & Hills festivalu

Deca loših muzičara, Sandraun, Roba bez greške i Collective 0 nastupili na prvom Music & Hills festivalu

Festival koji ima za cilj da promoviše planinarske destinacije Crne Gore uz promociju aktuelnih crnogorskih bendova otvoren u petak, 04.10. je premijerom epizode Lokalnih hodača o usponu na Hum Orahovski (Kučke planine, masiv Žijovo) koji je izveden zajedno sa ekipom Music & Hills festivala. Sjajni kadrovi sa upona na ovu lijepu podrgoričku planinu bili su sjajna uvertira za muzičke nastupe.

Muzički dio festivala otvorili su podgorički post pank kvartet ”Roba bez greške” , koji su svojim beskompromisnim porukama odmah zagrijali publiku u hangaru. Ređali su se hitovi sa njihovog predstojećeg albuma , ”Nula” , ”Biću dobar” , ”Grad bez ljudi” a nije izostao ni bis.

Nakon Robe, na već ”dobro pripremljen teren” izašli su ”Collective 0” podgorički grunge sastav mlađe generacije koji pored svojih autorskih numera izvode i obrade poznatih grunge sastava. Horsko pjevanje, ples i tri bisa su obilježile nastup Collective 0, a veče je zatvorio svojim setovima sa vinila DJ Bojan frontmen podgoričkog triphop sastava Beatz & Rhymes.

Drugo veće festivala, subotu 05.10. otvorio je podgorički bend Sandraun, koji sviraju mješavinu grunge-a i noise rock-a. Sandraun su svojom čvrstom, i ujedno ekspresivnom svirkom predstavili svoj nedavno objavljeni EP ”Break” i u zagorički hangar donijeli zvuk sa zapadne obale USA. Pravi uvod za nastup hedlajnera ovogodišnjeg Music & Hills festivala, legendarnog beogradskog benda ”Deca loših muzičara”. Publika je horski i uz konstantan ples otpjevala gotovo svaku numeru ovih velikana alternativne scene devedesetih i dvijehiljaditih i još jednom podsjetila da rockandroll ima svoju vjernu publiku u Podgorici. Subotu veče je nakon bisa DLM-a, zatvorio DJ Dražen iz Rock karavana muzikom sa vinila i zadržao sjajnu energiju koja je ispunila hangar nakon nastupa ova dva sjajna benda.

foto: Aleksandar Ratković