“Životinje” najavljuju novi album benda Lelee

Razigrana slovenačka indie grupa Lelee predstavlja najnoviji single i videospot Životinje, sa kojim najavljuju svoj novi album ‘Mora malo u crveno’, koji izlazi 8.11.2024. za slovenskog izdavača Moonlee Records.

Pjesma Životinje je naslovna skladba i visokoenergična uvertura nadolazećeg Lelee albuma, koja se vrti oko razigranih riffovskih variacija i snažnog ‘kolektivističnog’ refrena, te pršti neodoljivim elanom. To je prava uživancijska nabrijana raspaljotka, koja poziva na akciju!

Videospot u cijelosti je djelo beogradskog umjetnika Stefana Ćirića, koji djeluje pod pseudonimom Teardropz, a o samoj suradnji je izjavio: „Velika zahvalnost ekipi Lelee koji su mi omogućili da vizualiziram njihovu glazbu i poruku koju prenose. U današnjem svijetu stvari su postale čudne i okrutne. Zato se oslanjamo na sebe i svoje bližnje da nam pomognu u navigaciji na ovom teškom putu. Potrudimo se da učinimo ovo mjesto koje zovemo dom što boljim.“

Pjesmu Životinje snimio je i miksao Robi Bulešić u BearTracks Studio u Kočevju u Sloveniji. Mastering potpisuje Carl Saff. Na klavijaturama gostuje engleski glazbenik i producent Alastair McNeill, koji je surađivao sa glazbenicima kao što su Róisín Murphy, Honne, Yila, Chris Eckman i mnogi drugi.

Promocijski koncert povodom izlaska novog albuma Lelee održaće se u petak, 29.11.2024. godine, u Gala Hali u Ljubljani, gde će im se pridružiti makedonski post-punkeri Xarakiri. Više koncertnih datuma biće objavljeno uskoro.