Dunije – Etno super-grupa polako otkriva album “Bilo je sada”

DUnja Knebl, NIna Romić i JElena Galić iliti Dunije singlom “Čula jesam” najavljuju svoj  album Bilo je sada. Kod stvaranja prvog albuma pod nazivom “Bilo je sada” nisu planirale, niti unaprijed razmišljale o zvuku, kao ni o konačnom rezultatu, nego su u interpretaciju svake pojedine pjesme dodale dio sebe, kako bi “ženske priče” iz prošlosti zvučale i prikazale i dalje aktualnima. U kreiranju zvuka im se pridružio producent Silvio Bočić.

„Bilo označava nešto što je prošlo, ali ako iza toga slijedi riječ sada, vremenski se proširuje na razdoblje koje obuhvaća i prošlost i sadašnji trenutak,“ rekla je o nazivu albuma njegova idejna začetnica Dunja Knebl, jedna od najvažnijih interpretatorki tradicionalne poezije na hrvatskoj sceni za portal Glazba.hr. „Tu je i možebitna skrivena poruka: bilo (otkucaj srca) je sada; možemo djelovati u ovom trenutku kako bi promijenili mnoge stvari s kojima nismo zadovoljni“, dodala je.

Zajednička želja ove tri autnetične autorke je da pronađu put do novog kruga slušalaca, da podsjete na kulturološke korijene i uklanjanje žanrovske barijere.

Prvi singl “Čula jesam” je ispraćen videospotom u režiji Dinka Doringa, a sniman na karlovačkim obalama Kupe.