Konačno novi, i to odlični – The Cure

Kao što smo najavljivali The Cure se vratio s novom muzikom! Već smo pričali o mogućem izlasku nove pjesme “Alone” koja je najava novog materijala. Ona je tu i otvorila je novo poglavlje u karijeri benda. “Alone” je raskošna sedmominutna balada, sa dugačkim ali pitkim uvodom i bubnjevima i klavijaturama koji grade tenziju numere.

“To je pjesma koja je otključala album; čim smo snimili taj komad muzike, znao sam da će biti uvodna pjesma, i tada mi se cič6jeli album razjasnio. Već neko vrijeme sam se mučio da nađem pravi uvodni stih za pravu uvodnu pjesmu, radeći sa jednostavnom idejom ‘biti sam,’ uvijek sa onim dosadnim osjećajem u pozadini da već znam koji bi taj stih trebao biti… čim smo završili snimanje, sjetio sam se pjesme “Dregs” engleskog pjesnika Ernesta Dowsona… i to je bio trenutak kada sam znao da su pjesma — i album — stvarni”, rekao je Robert Smith.

“Song Of A Lost World”, prvi novi album benda The Cure od 2008. godine, stiže za nešto više od mjesec dana. Bend još uvijek nije spreman da otkrije više detalja o albumu — spisak pjesama će biti objavljen “u narednim sedmicama”. Do tada poslučajte “Alone”.