Amyl and the Sniffers se trećim albumom razračunavaju sa pošastima modernog doba

Amyl and the Sniffers se vraćaju sa novim albumom. On dolazi nakon “Comfort to Me” iz 2021. godine. U pitanju je treći studijski album australijskog rock sastava, pod nazivom “Cartoon Darkness” koji izlazi 25. oktobra (preko B2B Records/Virgin Music Group). Album sadrži singl objavljen u maju – “U Should Not Be Doing That” i potpuno novu pjesmu “Chewing Gum”.

Amyl and the Sniffers su snimili “Cartoon Darkness” sa producentom Nickom Launayjem u studiju 606 Foo Fightersa u Los Anđelesu.

U saopštenju za javnost, pjevačica Amy Taylor je izjavila: “Cartoon Darkness” govori o klimatskoj krizi, ratu, vještačkoj inteligenciji, hodanju po ljuskama od jaja u politici i ljudima koji misle da pomažu time što imaju glas na internetu, dok zapravo svi samo hranimo zvijer podataka Big Techa, našeg modernog boga. Radi se o tome da je naša generacija preplavljena informacijama. Izgledamo kao odrasli, ali smo djeca zauvijek zatvorena u ljusci. Svi pasivno gutamo distrakcije koje ne izazivaju ni zadovoljstvo, ni osjećaj, ni radost, već samo otupljenost”.

Cartoon Darkness:

01 Jerkin’
02 Chewing Gum
03 Tiny Bikini
04 Big Dreams
05 It’s Mine
06 Motorbike Song
07 Doing in Me Head
08 Pigs
09 Bailing on Me
10 U Should Not Be Doing That
11 Do It Do It
12 Going Somewhere
13 Me and the Girls