Bob Dylan obradio Cole portera za film o Ronald Reaganu

Bob Dylan je snimio obradu pjesme Colea Portera “Don’t Fence Me In” za potrebe predstojećeg biografskog filma Reagan, u kojem Dennis Quaid glumi bivšeg glumca i predsjednika SAD-a.

Gene Simmons iz benda KISS snimio je novu verziju pjesme “Stormy Weather” iz 1930-ih, koja će biti korišćena u sceni između Reagana i njegove supruge, glumice Jane Wyman, u noćnom klubu u Hollywoodu, dok će obrada pjesme “Country Roads” Johna Denvera u izvedbi Clinta Blacka zatvoriti film.

Tanya Tucker predvodi grupu drugih izvođača, koji će tek biti najavljeni, a koji će snimiti pjesme inspirisane filmom. Film, koji je režirao Sean McNamara, stiže u bioskope 30. avgusta.

“Bio sam počastvovan što je Bob pristao da bude dio našeg filma,” kaže Quaid. “Dali smo mu slobodu da izabere bilo koju pjesmu, bilo originalnu ili obradu, a on je izabrao ‘Don’t Fence Me In.’ Bob je veliki ljubitelj Američkog songbook-a i bili smo oduševljeni načinom na koji je izveo pjesmu. On je nacionalno blago i savršen dodatak filmu. Gene i Clint su takođe bili velikodušni sa svojim vremenom, a Tanya je moja dugogodišnja prijateljica i oduševljen sam što imamo i njenu pjesmu.”

“Svaki režiser sanja o tome da Bob bude dio njihovog rada, i ja nisam izuzetak,” kaže McNamara o Dylanu. “Njegova pjesma pomaže gledaocima da dublje razumiju Reaganovo putovanje i daje našem filmu emotivnu dubinu na kojoj sam zahvalan.”

U filmu Reagan takođe glume Penelope Ann Miller, Mark Moses, Trevor Donovan, Xander Berkeley, Dan Lauria, Amanda Righetti, C. Thomas Howell, Nick Searcy, Jennifer O’Neill, Justin Chatwin i Robert Davi. To je debitantski film novoosnovane produkcijske kuće ShowBiz Direct.