Rokumentarac o Sun Ra traži finansijere preko Kickstartera

Pokrenuta je Kickstarter kampanja kako bi se pomoglo finansiranje završetka dokumentarca o Sun Ra. U režiji filmskog stvaraoca Drew DeNicola, nezavisni film pod nazivom Sun Ra: Door Of The Cosmos snima se već šest godina i najavljuje se kao djelimična usmena istorija života i rada legendarnog džez muzičara i njegove Arkestre. Film je realizovan uz pomoć dugogodišnjeg člana Arkestre, Marshall Allena.

Film obuhvata intervjue, snimke koncerata, čitanje poezije i nikad prije odslušanu muziku. Njegov soundtrack će biti objavljen preko izdavačke kuće Stones Throw, a potpuni detalji tog izdanja biće otkriveni kasnije.

Napomena podijeljena putem Kickstarter stranice koja objašnjava potrebu za daljim finansiranjem glasi: “Izgradnjom odnosa sa filmskim stvaraocima i fotografima već smo osigurali i licencirali veoma povoljne dogovore kroz aranžmane podjele profita kako bismo predstavili nevjerovatan niz arhivskog materijala kroz decenije. Imamo spisak ključnih intervjua koje treba prikupiti s ljudima čije prisustvo datira iz 50-ih i 60-ih godina. Imamo malu i agilnu ekipu, spremnu da izađe i sastane se s ovim ljudima kako bi stvorili temeljnu i nijansiranu usmenu istoriju za film. Ovo, naravno, uključuje troškove putovanja, iznajmljivanja i produkcijske podrške.”

Više informacija o filmu Sun Ra: Door Of The Cosmos, i kako podržati kampanju finansiranja, možete pronaći na Kickstarter stranici.

foto: quietus