Nakon deset godina Hives imaju novi album

Švedski rockeri Hives su objavili da imaju nove pjesme. Dugo se govorilo da je materijal grupe napisao misteriozni Svengali po imenu Randy Fitzsimmons, kojeg javnost nikad nije vidjela. Sada se čini da je Fitzsimmons “umro” i dok su kopali po njegovom “grobu”, Hives su naletjeli na demo snimke za koje su potom napravili album prikladnog naziva The Death of Randy Fitzsimmons

U produkciji Patrika Bergera, projekat od 12 pjesama izlazi 11. avgusta i njihov je prvi cjelovečernji album nakon Lex Hives iz 2012. godine. 

Video za prvi singl “Bogus Operandi” produžava jezivu priču o inspiraciji za album. Režirao ga je Aube Perrie, koji je najpoznatiji po snimanju spotova za “Music for a Sushi Restaurant” Harryja Stylesa i “Thot Shit” Megan Thee Stallion. 

“Nema zrelosti ili bilo kakvog sličnog sranja, jer ko želi zreli rock’n’roll?,” pita se frontmen Hivesa, Howlin’ Pelle Almqvist. “Osjećam da je to mjesto gdje ljudi uvijek griješe. To je kao rock’n’roll, ali za odrasle — to niko ne želi! Rock’n’roll ne može odrasti. To je vječni tinejdžer i ovaj album se osjeća upravo tako, a sve je to zbog našeg uzbuđenja — a to sranje ne možete odglumiti”, rekao je. 

The Hives će debitovati sa novim pjesmama tokom tri mala koncerta 9. maja u Los Angelesu, 11. maja u Pomoni, Ca., i 16. maja u New Yorku. Slijedi velika ljetna evropska turneja sa Arctic Monkeys.