RATM se obratio javnosti nakon uvođenja u Hall of Fame

Rage Against the Machine su još jednom dokazali da su veći od svijeta u kojem žive i stvaraju. Nakon što su uvršteni u RNR Hall of Fame, energična četvorka se na svoj način “zahvalila” za ovo priznanje.

“Iznenađujuća je putanja za nas do ulaska u Rock & Roll Hall of Fame. Godine 1991. četiri čovjeka u Los Angelesu formirala su bend koji je trebao da stoji tamo gdje se susreću zvuk i solidarnost. Nazvali smo se Rage Against the Machine. Bend koji je jednako poznat po svojim albumima kao i mi po žestokom protivljenju američkom ratnom aparatu, bijelom supremacizmu i eksploataciji.

Bend čije su pjesme dovele alternativni radio do novih visina dok su desničarske medijske kuće pokušavale iz etra ukloniti svaku pjesmu koju smo ikada napisali. Bend koji je zatvorio NY berzu po prvi put u istoriji. Bend koji je bio na meti policijskih organizacija koje su nam pokušale zabraniti pristup rasprodatim arenama jer smo digli glas za oslobađanje Mumija Abu Jamala, Leonarda Peltiera i drugih političkih zatvorenika.

Bend koji je tužio američki State Department zbog njihove fašističke prakse korištenja naše muzike za mučenje nevinih ljudi u Guantanamo Bayu. Bend koji je pisao buntovničke pjesme u napuštenom, industrijskom skladištu u dolini koji će kasnije svrgnuti pop monopol Simona Cowella i zauzeti prvo mjesto na britanskim ljestvicama i imati najviše preuzimanih pjesama u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva.

Bend koji je finansirao i organizirao izaslanstva da stanu uz meksičke pobunjeničke zapatističke zajednice kako bi razotkrili rat meksičke vlade protiv domorodačkog naroda. Bend čije je eksperimentisanje u spajanju punka, rocka i hip hopa postalo žanr za sebe.

Veliko hvala Rock Hallu na prepoznavanju muzike i misije Rage Against the Machine. Zahvalni smo svim strastvenim obožavaocima, mnogim talentovanim prijateljima zavjerenicima sa kojima smo radili i svim aktivistima, organizatorima, pobunjenicima i revolucionarima iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji su inspirisali našu umjetnost”.

Saopštenje su potpisali Brad, Tim, Tom i Zack.