mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed11222017

Last updateTue, 21 Nov 2017 7pm

Bučan pas predstavlja trip hop projekat gitariste Manitoua - Glooscap

kljajo2
Glooscap je instrumentalni trip hop-ambiental projekat Milivoja Kljajića gitariste benda Manitou. Eksperimetišući sa zvukom udaljio se od svojih gitarskih uzora, a to objašnjava tehnologijom koja je donijela nove mogućnosti koje treba iskoristiti.

„Muzika je sama po sebi nešto što se razvija i napreduje, a u današnjem vremenu kad je tehnički pristup sviranju više-manje dosegao neki svoj limit, zainteresovao me je sami zvuk. Mislim da je to još uvijek jedan neistražen svijet i želio sam se posvetiti tome" - kaže autor o novom projektu Glooscap čiji je naziv uzet iz indijanske mitologije. „To je samo još jedan dio priče iz plemena Manitou. Imam dosta ideja koje se ne bi uklopile u koncept mog benda, pa sam želio da ih ostvarim i prenesem na ovakav način" – objašnjava za naš portal Kljajić.

Njegov prvi Ep naziva „Blurry Dream" donosi pet zanimljivih instrumentalnih numera: „Slow Castle", „Suburb", „"The Cliffs of Night", „Dead Wall" i „Under the Ghost Roof".

Nastavka priče Glooscapa koja je načeta sa EP-em „Blurry Dream" će svakako biti, a u njemu i gitarskog zvuka, jer kako kaže autor: "Svaki zvuk koji može da opiše trenutno stanje svijesti i osjećanja je dobar zvuk i tu nema granica".

Naš kratak razgovor čovjek koji stoji iza Glooscapa zaključuje komentarom na trenutno stanje u muzici kod nas. „Mislim da u mom okruženju, ne samo vezano za mene i bend Manitou, nego inače, ima mnogo talentovanih, kreativnih ljudi i bendova koji sad više nego ikad imaju mogućnosti da snimaju muziku, ili se bave nekom drugom vrstom umjetnosti. Sve je dostupnije i lakše nego nekad i to treba iskoristiti u svakom smislu. Ne ograničavati se, nego samo raditi i stvarati"

EP „Blurry Dream" možete besplatno preslušati i preuzeti sanaše platforme Bučan pas (www.bucanpas.com) ili putem linka
http://bucanpas.com/bucanpas/fonoteka/#/bend/43

Morrissey