mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed11222017

Last updateTue, 21 Nov 2017 7pm

Golem

Golem_Aq
Bend Golem nastao je nakon što su producenti Tomec & Grabber dobili poziv da obrade pjesmu "Milion", grupe Boa. Ideja je bila da se napravi žestoki crossover elektronike i električnih gitara jer je tekst pjesme, iako napisan u drugom kontekstu, vrlo zorno oslikavao trenutnu političku situaciju. Kao vokal za tu obradu pozvali su Yurija iz Stillnessa koji je, svojim stilom, savršeno "legao" u pjesmu i tako se dogodio GOLEM. Bend stilski zalazi u mnoge aktualne muzičke žanrove poput crossover electro punka, dubstepa, reggaea, hip-hopa i balkanskog ethna.

Ekipu Golema čine Marco Grabber, Krešimir Tomec i Ivan Jurić Yuri, a nedavno im se pridružio novi član Chakka. Uživo ove momke prate gitarista Peter Dekleva i bubnjar Andrej Zavasnik iz benda Srečna Mladina.

Album prvijenac pod nazivom „Trokut" objavili su početkom godine. Objavio ga je Aquarius Records. Na njemu im gostuju Popay, Magellano i Vojko Vrućina, a bend je između svojih radova ubacio i obradu pjesme "Šakom u glavu" Ramba Amadeusa. Golem su politički veoma angažovani i cinični. To objašnjavaju riječima: "Bez rukavica i dlake na jeziku se živi naoko teže, no čistije i punije, koliko god većina mislila da je obrnuto".

Golem je bend koji vas lupa, udara, provocira i u konačnici tjera na promjenu, a to je i bila ideja ovog video uratka snimljenog u prostoru AKC Medika, za koji postprodukciju potpisuju Andrej Zavašnik i Ana Fratnik. Video koji ocrtava hrvatsku svakodnevnicu - Golemov "Promeni Style - premijerno pogledajte web stranici benda uskoro.

Do tada poslušajte i pogledajte druge naslove ovoga fantastičnog sastava
Poštovana Gospodo - http://youtu.be/3sHH91HRJWY
Ledeno Doba - http://youtu.be/5nGLaCsSZK4
Milion - http://youtu.be/RvwPsQ22hjg

Morrissey