mulj.net

crnogorski muzički portal

Mon12112017

Last updateMon, 11 Dec 2017 8pm

Poslednji poziv

lake300617
Poslednji poziv od naše male ekipe za ovogodišnji Lake fest. Vidimo se na jezeru. A tamo, imaćete prilike da vidite i čujete:

petak 11. avgust
Mikrokozma, Buč Kesidi, Justins Johnson, Gomila nesklada, Hladno pivo, Zabranjeno pušenje, Band X - AC/DC tribute.

subota 12. avgust
Parampaščad,
OPG
GRU,
Natali Dizdar,
Galija,
Bad Copy
Talisco.

nedjelja 13. avgust
Freedom,
Porto-Morto,
Pero Deformero,
Mortal Kombat,
Neverne bebe
Kiril Džajkovski,
Samostalni referenti.

U okviru Projekta „Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori", koji Ministarstvo održivog razvoja i turizma realizuje sa UNDP, pokrenuta je inicijativa "Smanji svoj štetni uticaj''.

Kako navode organizatori Lake Festa, taj festival se pridružio kampanji tako što će se svi izvođači odreći dijela honorara, koji će biti preusmjeren u fond za očuvanje životne sredine.

"Lake Fest, koji se organizuje u neposrednoj blizini Krupačkog jezera, u prelijepom ambijentu zaštitne šume topola, se ovom akcijom pridružio grupi zelenih festivala, i od samog početka pokazuje da organizatori mogu i moraju značajnu pažnju usmjeriti na unaprjeđenje i zaštitu životne sredine i prostora na kom se realizuje festival. Jednostavnim promjenama u našem svakodnevnom životu možemo dati svoj doprinos usporavanju klimatskih promjena. Da bismo očuvali planetu Zemlju i budućim generacijama ostavili stabilniji i zdraviji svijet, svi mi pojedinačno treba da kontinuirano smanjujemo emisiju štetnih gasova koje proizvodimo svojim aktivnostima - uključujući smanjenje potrošnje energije, odabir putovanja na održiv način i unapređenje znanja o mogućnostima izbora," kazali su iz Lake Festa.

Klimatske promjene su globalni problem, napominju, tako da smanjenje emisija bilo gdje u svijetu ima isti pozitivan učinak kao i smanjenje na lokalnom nivou.

Morrissey