mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed01172018

Last updateTue, 16 Jan 2018 5pm

‚Odštampana prva crnogorska strip revija

hsf2120916
Prvo izdanje magazina Hercegnovskog strip festivala i ujedno prva strip revija ikada objavljena u Crnoj Gori je pred čitaocima. Čine ga kratki stripovi pet renomiranih regionalnih autora – Istoka Sitara, Gorana Lojpura, Ivana Šainovića, Tihomira Tikulina i Nikole Ćurčina. Javnom štampanju magazina, u štampariji Biro Konto u Igalu, prisustvovali su i crtači koji su gostovali na 10. hercegnovskoj smotri devete umjetnosti, njih dvadesetak, kao i predstavnici Turističke organizacije Herceg Novi, pod čijim je pokroviteljstvom magazin objavljen.

 

"Magazin je pred Vama, u Vašim rukama. Započeto je novo poglavlje u radu naše organizacije. Veliki nam je kompliment što su naš festival i naš magazin u Turističkoj organizaciji prepoznali i dali nam podršku da nastavimo" – rekao je Nikola Ćurčin, osnivač Hercegnovskog strip festivala, strip crtač i urednik HSF magazina.

Herceg Novi se kroz HSF, a sada i magazin, izborio za poziciju centra devete umjetnosti u Crnoj Gori, ali i za plasman u top 3 festivala u regionu. Organizatori festivala su sklopili saradnju sa svim značajnim regionalnim striparnicama, strip udruženjima, izdavačima i autorima. Već godinama sarađuju sa jedinom crnogorskom striparnicom – Mr No iz Podgorice. Ti će kontakti učiniti HSF magazin široko dostupnim. Renomirani gosti 10. izdanja festivala sami su odlučili da budu ambasadori prvog crnogorskog strip izdanja.

Naslovnu ilustraciju potpisuje Vladimir Vesović, uvaženi beogradski strip crtač i pedagog koji je usmjerio rad generacija strip crtača.

Cijena magazina je 1.5 euro.
U prodaji je od oktobra.

(Herceg novi Cool)

Morrissey