mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed11222017

Last updateTue, 21 Nov 2017 7pm

Shut up! Twist again! - NK Pub, 28. 10. 2015

shutuptwist
Nijesu Bjesovi, Rundek ili SARS. Nije ono što "rokeri" danas inače slušaju. U pitanju je anonimni francuski punk bend na euro- touru.

Momci su obišli dobar dio istočnog bloka, pa poslije Bitolja svratiše i kod nas. Momaka i djevojaka oko petnaest, a bend profi. Sve što treba da posjeduje bend na turneji ovi momci posjeduju. Kombi sa full opremom, merch, roudi... Nakon aklimatizacije, tonske i piva, Francuzi su počeli svoj nastup. Njihov set se sastoji iz isključivo autorskih pjesama. Punk rock sa garažnim primjesama na momente kao Social Distortion. Shut Up an Twist again! su pokušali da prenesu dio svoje energije i na prisutne. Energije, koja je najveći adut ovog benda.

Divim se ljudima koji poslije toliko puta i slabe posjete odrade svirku kao da sviraju pred par hiljada ljudi. Pjevač se peo na ogradu i cijelu svirku proveo ispred bine i šetajući kroz lokal. Zvuk sa opreme koju je trebalo kasnije vratiti u kombi je bio perfektan, a svirački se vidjelo da je bend uigran i da je iskustvo sa puta koje donose veliko.

U razgovoru sa njima saznali smo da nijesu nezadovoljni svirkom, prvenstveno znajući veličinu i skroman broj ljudi koji slušaju rok kod nas. Oni koji su bili vidjeli su jedan ozbiljni evropski bend i njihov ogromni entuzijazam.

ĐorđepunX

Morrissey