mulj.net

crnogorski muzički portal

Mon05292017

Last updateFri, 26 May 2017 12am

Bolji i veći fest!

malarupaBolji i veći fest! Ako treba u jednoj rečenici objasniti ono što se dešava na jezeru kraj Nikšića, to bi bilo to. Ako treba razglabati, onda ajde da pokušamo.

Add a comment

Read more: Bolji i veći fest!

Disciplina i Irci dominirali druge noći Bedem festa

IMG_9314_resizePripreme za treću noć Bedem festa traju. Sve se sprema za dolazak velike Josipe.

Add a comment

Read more: Disciplina i Irci dominirali druge noći Bedem festa

Wilco @ Searock 24. jun 2016

WP 20160624 005Mnogo drugačiji šmek je donijelo ovogodišnje izdanje Searocka. Promjena starog provjerenog koncepta nekom festival po pravilu donijeće dosta glavobolje. Sumnjam da je drugačije bilo organizatorima nove epizode kotorskog festivala. Ili bolje rečeno solističkog koncerta legendi iz „vjetrovitog grada" – grupe Wilco.

Add a comment

Read more: Wilco @ Searock 24. jun 2016

Treća noć pod nikšićkom tvrđavom

IMG_9314_resizeInternet je prepun hvalospjeva o nastupu najveće regionalne dive na Bedem festu.

Add a comment

Read more: Treća noć pod nikšićkom tvrđavom

Skunk Anansie zapalili Arsenal

arsenal1Šesto izdanje Arsenal Festa u četvrtak uveče u Kragujevcu počelo je sjajnim nastupima britanskih alternativaca Skunk Anansie, kao i Bajage i Instruktora, Viva Voxa i brojnih drugih koji su, na Main Stage-u, Gardenu i Explosive DJ Stage-u, po toplom i suvom vremenu okupili više od 7.000 zadovoljnih i raspoloženih ljubitelja dobrog zvuka. Sponzor festivala je Jelen pivo.

Add a comment

Read more: Skunk Anansie zapalili Arsenal

Premotavanje Vol. 2

IMG 7245Pod pokroviteljstvom crnogorskih muzičkih portala www.mulj.net i www.bucanpas.com i uz koprodukciju Lake Festa, u Nikšićkom NK Pubu je održano drugo Premotavanje, tribina na kojoj je tema bila DIY (uradi sam) izdavaštvo i produkcija u Crnoj Gori – izazovi, mogućnosti, postignuto i budućnost.

Add a comment

Read more: Premotavanje Vol. 2

Dropkick Murphy’s @Barba Negra, Budapest 11. jun 2016.

dropkickRazlog zbog kojeg sam se odlučio da odem na ovaj koncert u Budimpeštu je između ostalog što je u preprodaji karta za bila duplo jeftinija od one u Ljubljani dan kasnije. I što je ovo bila jedinstvena prilika da se čuje bend koji radi turneju povodom 20 godina postojanja. Izgleda da organizatori u Srbiji još imaju bojazan da dovedu Murphyse pa ih neću skoro čuti bliže od Pešte. Poslije cijele noći provedene u vozu na liniji Beograd- Budimpešta preko Novog sada i Subotice bilo je jasno da je zainteresovanost ljudi odavde velika. Na odavde, mislim prije svega na Srbiju. Još u Beogradu se okupila ekipa benda Scordisci da ide na koncert, a u Novom sadu i Subotici se priključilo još ekipa.

Add a comment

Read more: Dropkick Murphy’s @Barba Negra, Budapest 11. jun 2016.

Morinjska Gitarijada 07.08.2015

krynrecZavršena je deseta Morinjska Gitarijada. Molim Vas da dobro obratite pažnju na brojku. Deset.

Add a comment

Read more: Morinjska Gitarijada 07.08.2015

Promovisana rok enciklopedija i album Mikrokozme

01exyuPromocija četvrtog izdanja knjige "Ex Yu rock enciklopedija" poznatog sprskog muzičkog novinara Petra Janjatovića i debi albuma crnogorskog rok benda Mikrokozma održana je danas u knjižari "Karver" pred više od stotinu posjetilaca.

Add a comment

Read more: Promovisana rok enciklopedija i album Mikrokozme

Pogledajte Muljevu galeriju sa Sea Dance festivala

sdfzNakon što su se sredili utisci sa ovogodišnjeg Sea Dance festival održanog proteklih dana na Jazu kraj BUdve, red je da puštimo u etar i ono što je zabilježio naš fotograf Zdravko Bajzek.

Add a comment

Read more: Pogledajte Muljevu galeriju sa Sea Dance festivala

Light Under The Black Mountain and friends, Christmass Under The Black Mountain Jam, Tivat, 20.12.2015

Light-4Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih u velikoj Sali doma „Gracija Petković" u Tivtu, sinoć smo u organizaciji gitariste Kristijana Đuranovića i njegovog benda Light Under The Black Mountain, imali veliko zadovoljstvo da slušamo neke od najkvalitetnijih muzičara iz Crne Gore i regiona. Najavljen kao božićni „jam", iliti svirka sa prijateljima benda bez prethodne vježbe, ideja je bila da se predstave prvo autorske pjesme benda i potom uz pomoć nekoliko (mnogo) prijatelja održi svirka bez ograničenja i sa mnogo eksperimentisanja.

Add a comment

Read more: Light Under The Black Mountain and friends, Christmass Under The Black Mountain Jam, Tivat,...

Pogledajte Muljevu galeriju sa prve noći Lake festa

IMG 7381 resizeNajneumorniji dio naše male ekipe, fotograd Dado Petrić sprema jedan fin pregled dešavanja na krupačkom jezeru. Evo detalja atmosfere sa prve večeri. Uskoro i najbolji momenti druge noći Lake fest. Uživajte.

{gallery}lf1{/gallery}

Add a comment

Hardcore Metal Meeting treći put

hcmm3Proteklih godina navikli smo na manje ili veće muzičke manifestacije koje nude "po nešto za svačiji ukus". Suprotno tome, Hardcore / metal meeting, još uvijek komercijalno neopterećen, uspijeva da opstane nudeći jednu žestoku noć, namijenjenu specifičnoj ciljnoj grupi – ljubiteljima najžešće svirke.

Add a comment

Read more: Hardcore Metal Meeting treći put

Pogledajte galeriju sa druge noći Lake festa (2)

IMG 7381 resizeNnajbolji momenti druge noći Lake festa su tu uhvaéni objektivom Dada petriá. Uživajte.

{gallery}lf2{/gallery}

Add a comment

Shut up! Twist again! - NK Pub, 28. 10. 2015

shutuptwistNijesu Bjesovi, Rundek ili SARS. Nije ono što "rokeri" danas inače slušaju. U pitanju je anonimni francuski punk bend na euro- touru.

Add a comment

Read more: Shut up! Twist again! - NK Pub, 28. 10. 2015

Završna noć ovogodišnjeg Lejka okom kamere

IMG 8562 resizeiako je treća noć bila kišna mnogi od nas su izdržali do kraja. Evo kako je sve to izgledalo očima našeg fotoreportera Dada Petrića.

Add a comment

Read more: Završna noć ovogodišnjeg Lejka okom kamere

Putevima pionira, insomnia & pritisak nas nagrdi

04 BitangeNavikli ste da vam u rubrici RAPORT donosimo tekstualne i video izvještaje sa koncerata. A šta ako može i drugačije. Sa našim drugarima i saborcima iz Punkreasa smo dogovorili da nam pošalju utiske sa njihove poslednje mini turneje. Bitolj-Kruševac-Niš je svakako zanimljiva ruta, a kako je bilo čitajte dalje. Pet sati ujutru!

Add a comment

Read more: Putevima pionira, insomnia & pritisak nas nagrdi

Za neke Lake fest je već počeo

IMG 7381 resizeZa neke Lake fest je već počeo. Kako sve to izgleda kroz objektiv našeg Dada Petrića. Uživajte.

{gallery}lake161{/gallery}

Add a comment

Gospoda Glembajevi na Bedem Festu (Nikšić, 05.09.2015.): Hvala ti za suze, Vito...

gospoda-gObjava da će, pored brojnih renomiranih imena na šestom izdanju nikšićkog Bedem Festa nastupiti kultna (ovaj prilično raubovan termin ovdje pristaje kao saliven) grupa Gospoda Glembajevi je među domaćim ljubiteljima ovog benda izazvala iskreno oduševljenje i velika očekivanja.

Add a comment

Read more: Gospoda Glembajevi na Bedem Festu (Nikšić, 05.09.2015.): Hvala ti za suze, Vito...

Lake fest - pod istom zastavom

lake z 16Bez želje da seciram festival – noć po noć, bend po bend, kao što mnogi rade, odlučio sam se za drugačiji pristup. Osvrnuti se poslije svega na dešavanja kraj nikšićkog jezera iz ugla posjetioca kampa, festivala, ali i učesnika istog.

Add a comment

Read more: Lake fest - pod istom zastavom

Red Baraat

Kada se sretnu jazz, funk i rokenrol sa sve istočnjačkim temama uvijek nastane zajeban proizvod. Red Baraat već duže vrijeme plijeni svojom hiperenergičnom muzikom. Vrijeme je za novi album "Bangra Pirates".