mulj.net

crnogorski muzički portal

Thu01182018

Last updateThu, 18 Jan 2018 3pm

Nick Cave & the Bad Seeds - Boatman's Call

nickcavevideo250317Trećeg marta 1997. objavljen je jedan od najboljih albuma Nick Cave & the Bad Seedsa - Boatmans Call.

{youtube}VW_muv16Qxs{/youtube}

Objavljen 3. marta 1997
Sniman od juna do avgusta 1996.
Trajanja: 52:07
Etiketa:
Mute/Reprise
Producenti:
Flood, Nick Cave and the Bad Seeds

Spisak pjesama:
1. "Into My Arms"
2. "Lime Tree Arbour"
3. "People Ain't No Good"
4. "Brompton Oratory"
5. "There Is a Kingdom"
6. "(Are You) The One That I've Been Waiting For?"
7. "Where Do We Go Now But Nowhere?"
8. "West Country Girl"
9. "Black Hair"
10. "Idiot Prayer" (korišćena u videu)
11. "Far from Me"
12. "Green Eyes"

Add a comment

Pink Floyd - The Wall

PinkFloydWallCoverOriginalNoTextČesto se misli da su rok opera i konceptualni album ista stvar. Donekle je ovo i tačna konstatacija, ali ipak napomenimo da je konceptualni album znatno širi pojam, pa bi samim tim rok opera bila samo jedna njegova forma. Dok je konceptualni album debitovao još 1930. godine sa džez pjevačem Lee Willeyem, da bi bio razrađen od Dylanovog „gurua" Woody Guthria, za rokenrol zlatne 60te i 70te porodile su rok operu. Iako se pojava ovog termina vezuje za grupu The Who, izgleda da je on prvi put primjenjen za rad dvojca Bruce Cockburn i William Hawkins. Add a comment

Read more: Pink Floyd - The Wall

David Bowie - Heroes

David Bowie - HeroesDavid Bowie
'Heroes'

Vrelo ljeto u Berlinu, u bivšoj gestapovskoj sali za prijeme, tik uz berlinski zid sa pogledom na ruske kule stražare, donijelo je neočekivanu trilogiju britanskom Spacemanu. Koliko je studio bio blizak liniji razdvajanja, svjedočiće i sam Bowie koji je prepričavao kako su ruski čuvari Istočnog Berlina „špijunirali" dvogledima ono što se dešavalo u njihovom Hanza studiju.

Add a comment

Read more: David Bowie - Heroes

Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd

skynyrd-pronouncedLynyrd Skynyrd - pioniri Southern roka su već sa prvim ostvarenjem neobičnog naziva „Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd" udarili upravo tamo gdje treba. Dok je početkom sedamdesetih većina rokera koketirala sa bluzom i pravila tada opštepopularni derivat, Skynyrd poput pravih zadrtih redneksa nijesu išli tim putem. Čistokrvni rok sa više upliva kantrija i folka nego bluza isporučen kroz tri gitare, klavijature i ritam sekciju uglavio je ove južnjake u sve plejere. Add a comment

Read more: Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd

Pink Floyd - The Piper At The Gates Of Dawn

The Piper at the Gates of DawnPink Floyd
Piper at the Gates of Dawn


Sabijam ove redove na dan 6. avgusta 2014. godine, i ovo napominjem kako bih bliže odredio da je na jučerašnji dan, dakle 5. avgusta davne 1967. godine javnosti dat na konzumiranje prvi studijski album britanskog benda Pink Floyd, kršten kao The Piper at the Gates of Dawn.

Add a comment

Read more: Pink Floyd - The Piper At The Gates Of Dawn

Deep Purple - Made In Japan

MadeInJapanImao sam nekih 18 godina i ganjao sam curu koja je imala jedno deset godina više od mene. Lijepa, vitka, sa trakom u kosi, uvjek nasmijana i ozarena, neuhvatljiva - i imala je originalni dupli „Made in Japan"! Add a comment

Read more: Deep Purple - Made In Japan

Sex Pistols - Never mind the bollocks here's the Sex Pistols

sexpistolsSex Pistols - Never mind the bollocks here's the Sex Pistols

29. oktobra 1977 desila se muzička nuklearna bomba u vidu ovog kultnog albuma. Po prvi put muzički svijet je spoznao šta je pank, bijes, srdžba i šta znači muzikom se suprotstavljati se establišmentu.

Add a comment

Read more: Sex Pistols - Never mind the bollocks here's the Sex Pistols

The Clash - London Calling

theclashqltNakon prvog albuma „The Clash" i drugog „Give ‘em Enough Rope" došao je red na treći po mnogo čemu revolucionarni album jednog od najvećih punk bendova ikada. Album je ušao među 500 najboljih svih vremena, a to je isto uradio i njegov artwork koji dobro prikazuje šta se na ovom albumu nalazi i šta je The Clash značio na tadašnjoj rock sceni Britanije i svijeta. Add a comment

Read more: The Clash - London Calling

Creedence Clearwater Revival - CCR

ccr debiCreedence Clearwater Revival
CCR

Kada pomislimo na rok tu su Kridensi , kada pomislimo na bluz tu su Kridensi. Ovaj bend je pravo oličenje one dobro poznate rok Amerike. Jedan od najprodavanijih i najpriznatijih bijelih bendova koji su crpili energiju iz bluza, crnačkog bluza.

Add a comment

Read more: Creedence Clearwater Revival - CCR

Jimi Hendrix Experience - AXIS: Bold As Love (1967)

Jimi_Hendrix_Axis_album_covDok se današnji sastavi svojski trude da upakuju sve potrebne sastojke za iole slušljiv album u 10 do 12 pjesama, (kako je to opet trend na tržištu), pa iste pjesme produžavaju nerijetko do besmisla, pravi je biser ponovo čuti ostvarenje koje to uspije u nepunih 39 minuta. Tačnije 38:49 minuta. 1967. godine, kada je nastao ovaj album muzička industrija je bila već dobro osviješćena. Iz današnje (a i tadašnje) perspektive neizbježno je onda pitanje kako je album koji jedva da je imao konvencionalnog refrena uopšte uspio toliko protresti učmalost ša - la - la i na - na - na tržišta.

Add a comment

Read more: Jimi Hendrix Experience - AXIS: Bold As Love (1967)

Morrissey

Steven Patrik Morrissey je stigao do brojke 11 kada je njegova solo diskografija u pitanju. Nakon tri godine starog albuma "World Peace Is None of Your Business", stiglo je i novo ostvarenje, bučnije i oštrije nego prethodno - "Low In High School"