mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed12132017

Last updateWed, 13 Dec 2017 6pm

Acid Radio potpisao ugovor o izdavanju albuma za beogradski Metropolis

acidradio250417
Podgorički metal sastav Acid Radio ovih dana je podijelio lijepu vijest. Bend je potpisao ugovor sa jednim od velikih regionalnih izdavača – etiketom Metropolis. Materijal izlazi u februaru.


„Do saradnje je došlo tako što smo nekolicini izdavačkih kuća u regionu (naklonjenih tvrđem zvuku, naravno) uputili snimke naša prva dva singla koji su izašli, u nadi da će nas neko od njih kontaktirati i biti zainteresovan za saradnju. Izmđu ostaih, javili su nam se iz Metropolis Muzičke Kuće, prije svih gđa Olga Kepčija, kojoj dugujem veliku zahvalnost, i ponudili izuzetno korektan ugovor i fer uslove koje smo ubrzo prihvatili" – otkriva kako je došlo do ove saradnje Luka Bošković gitarista grupe Acid Radio.
Ugovor je zvanično potpisan u petak 24. novembra 2017. u Beogradu, u sjedištu Metropolisa i podrazumijeva digitalnu distribuciju preko mreža koje uključuju iTunes, spotify, deezer...
„Nama to veoma odgovara jer je onda moguće kupiti pjesme i pojedinačno nakon preslušavanja, što nije slučaj sa fizičkim izdanjem, koje smatramo nepotrebnim troškom i za kuću i za nas" – kaže Bošković i dodaje – „Što se tiče menadžmenta svirki, ugovor nas obavezuje na promotivnu svirku u Beogradu, pod pokroviteljstvom Metropolisa u narednih pola godine, dok primarnu nadležnost nad organizacijom ostalih nastupa zadržavamo mi kao bend".

Zanimljivo je da su prvu promociju Podgoričani imali tokom gostovanja na radiju Beograd 202 u emisiji Linija za rokenrol kod legendarnog Vlade Džeta. Tu je publika u Srbiji premijerno čula i prva dva singla "Fobija" i "Homo Non Sapiens".

Morrissey