mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed11222017

Last updateTue, 21 Nov 2017 7pm

Na Mulju pročitajte intervju povodom 30 godina postojanja Zvoncekove bilježnice

Zvoncek061117
"Bend Zvoncekova Bilježnica je osnovan daleke 1988 godine i u januaru puni 30 godina postojanja!
Ovo je i prava prilika da popričamo sa bendom o svemu što se desilo u prethodne tri decenije. Razgovor očekujte u narednih par dana.


Popularni Zvonceki su na početku bili potpuno Aranđelovački sastav, danas radi na relaciji Aranđelovac - Kragujevac. Muzički pravac ovog benda je alternativni punk rock, ali ono što ga izdvaja i daje mu jedinstvenu prepoznatljivost, jeste teatralni nastup frontmena i osnivača ovog benda - Toze Rabasse. Između numera, publika može svašta "naučiti" i pritom se dobro zabaviti. Onaj koji se zadesio na njihovom nastupu je mogao svašta da vidi, na primer kako se cepaju drva, kako se koristi motika, sekira, kako se kruni kukuruz, a nisu rijetki slučajevi i da se publika počasti raznim jelima koja bi bend obezbijedio. Svi članovi benda imaju već podužu muzičku karijeru, a pored Toze tu su i Vuja (KBO!) gitara, Dreja (TNT) bas gitara i Vuk (Forever Storm) za bubnjevima. Nedavno je bend izbacio svoj peti album "'Beš muziku uz koju ne može da se igra", pod sopstvenom etiketom "Neprijatelj prelazi rijeku records". Album u cijelom regionu ima odlične kritike i sa njega su izbacili dva spota, "Samo pravo" i "Zrno slobode". U izboru radija 202 ,na kraju 2016 godine,album je izabran kao 6 album godine .
Najveća punk rock žurka u Šumadiji-Zvonceku u pohode-biće održana, 25.11.2017, sa početkom od 21,00 , u Domu omladine u Aranđelovcu, sa gostima -

-Cavabunga -Ar
- Shuffle-Ar
- Vesele 80-te-Kg
- Atheist Rap –N.Sad

Koncertu će prethoditi promocija knjige -EX Yu rock enciklopedija /četvrto izdanje/ Petra Janjatovića ,sa početkom u 19,00 časova u klubu Bašta u Ar.

Morrissey