mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed11222017

Last updateTue, 21 Nov 2017 7pm

U subotu na Mulju intervju sa pank legendama Last Resort

lastresort201017
Last Resort su sinonim za Oi! zvuk. Postoje od 1980. godine i imaju preko 5 albuma. Prepoznatljivi su i po svom pjevaču Roi Pearce-u, koji nema jedno oko i koji je jedan od zapaženijih likova navijačke subkulture, jer je dugogodišnji navijač Milvola i poseban lik na Ostrvu. Takođe je bio pjevač još jednog kultnog londoskog benda 4- Skins.

Povod za razgovor je gostovanje benda u Beogradu 21. oktobra u sklopu Riot festivala u Domu Omladine. Kako su iz benda rekli to će biti poslednji koncert njihovog gitariste Beef-a, koji je prije nekoliko godina izdao autobiografiju 'You Are The Beef'.

U intervjuu za naš portal su izjavili: "Biti učesnik prvog talasa Oi! Muzike u Engleskoj značilo je da je to nešto što možemo da zovemo svojim. To je zapravo bila prva odgovarajuća muzika za radničku djecu tog vremena. Top liste su bile pune pretencioznih drkoša a pank scena uvukla sama sebi u guzicu i postala trendi i za srednju klasu, ali Oi! muzika je bila stvarna. Mogli smo ići na koncerte, mogli smo se družiti sa bendovima i imali smo osjećaj da stvarno nečemu pripadamo".

Cijeli intervju pročitajte u subotu 21. oktobra.

Morrissey