mulj.net

crnogorski muzički portal

Mon12112017

Last updateSun, 10 Dec 2017 6pm

Seine najavljuje album 'Sno sna' singlom 'Svog'

seine120917
Zasanjani folk-punk trio Seine sa novim singlom 'Svog' najavljuje izlazak debitantskog albuma 'Sno sna', koji izlazi 14. septembra 2017. za Moonlee Records i Vox Project. Seine je projekt Ivana Ščapca, čiji počeci idu u daleku 2007. godinu, mada je pun zalet dobio tek kad je njegov post-punk-noise bend Vlasta Popić prestao sa radom u 2015. godini.

Iako počevši kao kantautorski projekt Seine se u tom razdoblju razvio u punokrvan bend, gdje Ivana na vokalu i gitari prate Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković(Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu, čiju ulogu na koncertima preuzima Ivan Grobenski (Moskau). Seine su 2016. godine nastupili na Nektar Demo Festu u Banja Luki (BIH), gdje su pobjedili na najvećem bendovskom takmičenju u regiji, a za nagradu dobili snimanje i produkciju debitantskog studijskog albuma. Nakon nastupa na festivalu MENT Ljubljana 2017. su udružili snage sa slovenačkom izdavačkom kućom Moonlee Records i rezultat je odličan album 'Sno sna', koji će ugledati svijetlost dana sledeće nedelje. Album 'Sno sna' donosi samosvojnu i atraktivnu kombinaciju zasanjanog gitarskog razigravanja, psihodeličkih basovskih linija i minimalističkih bubnjarskih motiva koji se preplijeću u pjesme ljubavi i čežnje.

Ivan Ščapec je prije izlazka Seine albuma u vlastitoj režiji izbacio i digital EP svog solo kantautorskog projekta Eine.

Morrissey