mulj.net

crnogorski muzički portal

Sat01202018

Last updateFri, 19 Jan 2018 5pm

Beti Đorđević nastupa u Podgorici

beti100717
Beti Đorđević nastupiće 13. jula u podgoričkom klubu Sejdefa.


Ova umjetnica je dugi niz godina na ex jugoslovenskoj muzičkoj sceni. Prva saradnja sa A. Koraćem dogodila se 1976. Objavila je hit kompoziciju "Počnimo ljubav iz početka", koja je ušla u antologiju naše zabavne i pop muzike. Od tada je nastupala širom svijeta: Evropa, SAD, Afrika... samo po bivšem Sovjetskom Savezu imala je 4 turneje. Snimala je sa našim najpoznatijim kompozitorima i aranžerima.
Uporedo, od samog početka karijere nastupa sa jazz bendovima najprije po američkim klubovima u Njemačkoj i dalje po Evopi.
I dan danas još plijeni svojim osmjehom, cjelokupnom scenskom pojavom i izvanrednim pjevanjem.

"Beogradski Jazz Trio" osnovan je 2008. Dvije godine nakon osnivanja snima solistički cd "I love you" koji iste godine dobija prestižnu nagradu "Jazz album godine". Od tada pa do danas je nastupao na mnogobrojnim solističkim koncertima i festivalima u Srbiji i okruženju. Idejni vođa ansambla je bubnjar Miodrag-Gino Maljoković, koji po uzoru na velikog Art Blakey-ja u ovaj ansambl poziva samo najbolje jazz muzičare sa ovih prostora. Sadašnju postavu čine Branko Marković - kontrabas, već 28 godina član i solista Big Benda RTS i mnogih naših i internacionalnih postava (Chat Baker, Larry Corryell, Less Mc Cann, Philip Catherine, Horace Parlan...) i jedan od trenutno najperspektivnijih mladih jazz pijanista, Dušan Sarić.

Morrissey