mulj.net

crnogorski muzički portal

Sat01202018

Last updateFri, 19 Jan 2018 5pm

Završen najposjećeniji Exit

exit festival100717
Velikom žurkom na Glavnoj bini u režiji Hardvela, jednog od najboljih Di-Džejeva na svijetu, koncertom „Ortodoks Ketlsa" na Fjužn stejdžu i nastupom legendarne Nine Kravic na Dens areni, završen je ovogodišnji Egzit festival koji je sa više od 215.000 posjetilaca najposjećeniji ikada.

 

Organizatori jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi mogu biti više nego zadovoljni jer pored rekordne posjete sa punim pravom mogu reći da je 18. izdanje Egzita bilo i, kada se pogleda lista učesnika, najkvalitetnije do sada jer je svaka od pet večeri obilovala nastupima najvećih svjetskih, regionalnih i domaćih zvezda.

Ove godine po prvi put je primjenjen koncept „nultog dana" rezervisanog za nastup svjetskih mega zvezda što „Kilers" zaista i jesu i pokazalo se da je taj koncept na dobar način prihvaćen od strane publike pa je izvjesno da će u buduće umjesto četiri Exit redovno trajati pet dana.

Poslednju veče ovogodišnjeg Egzita obilježio je Rag''en''Bon Man fantastičnim nastupom na najvećoj festivalskoj bini, ali i Roisin Murphy koja je podsjetila na svoj prvi nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi kada je kao pjevačica grupe „Moloko" 2003. godine ostvarila jedan od legendarnih koncerata na Exitu.

Šlag na tortu petodnevnog muzičkog hepeninga na Petrovaradinskoj tvrđavi stavio je Hardvel, jedan od tri najbolja Di-Džej-a na planeti, koji je svojeručno potpisao završnu žurku na Glavnoj bini kojom je nastavljena praksa ustanovljena prošle godine kada je kraj Egzita „odsvirao" legendarni Dejvid Geta.

Ljubitelji domaćeg zvuka poslednji dan Egzita pamtiće po odličnom programu na Fjužn stejdžu koji su otvorile „Škrtice", a nakon njih legendarni Masimo Savić je pokazao zašto je još uvijek jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima. Zavjesu na toj popularnoj bini spustili su „Ortokok Kelts", koji su bili glavni razlog što je veliki broj fanova na Tvrđavi dočekao prve zrake sunca.

Po tradiciji Dance arena uvijek radi „prekovremeno" i mjesto je koje egzitaši posljednje napuštaju, po pravilu u poznim jutarnjim satima, tako je bilo i ovog puta, a zvaničan kraj ovogodišnjeg Exit festivala, upravo na Dance areni „odsvirala" je legendarna Nina Kraviz.

Exit karavan, koji ove godine slavi 50 godina od čuvenog ljeta ljubavi, nakon krstarenja od Umaga i Si star festivala, preko Temišvara, odnosno Revolušen festivala i Novog Sada, seli se u Crnu Goru, tačnije u Budvu gdje će od 13. do 15. jula biti održan četvrti po redu Si dens festival.

Morrissey