mulj.net

crnogorski muzički portal

Sat01202018

Last updateFri, 19 Jan 2018 5pm

Legenda NS scene Igor Todorović Zgro za Mulj priča o svom gradu, festivalima, panku i fudbalu

zgro090717
Igor Todorović, među Novosađanima, a i šire poznatiji kao Zgro je od onih faca koje obilježavaju scenu jednog grada. U ovom slučaju Novog Sada, iz kojeg, kako kaže, "nije mnogo mrdao".

Diplomirani je ekonomista, a danas je zaposlen kao programski producent u Studentskom kulturnom centru Novog Sada. Koautor je muzičke antologije "Novosadska pank verzija". Jedan dio svog života proveo je u novosadskim bendovima. Prvo je to bio sastav Proleće da bi 1992. počeo da pjeva u bendu Buka za decu, a naredne godine došao je na mjesto originalnog pjevača grupe No Speed Limit. Danas je Zgro jedan od onih koji pokreću scenu na drugačiji način. Uhvatili smo ga između To Be Punk festa i novog izdanja Exita i popričali sa njim o panku, Novom Sadu, Exitu, fudbalu, fanzinima. Ovaj zanimljivi intervju možete pročitati već u utorak 11. jula. Za sada evo Zgroovog osvrta na ovogodišnji Exit koji je u toku.

"Explosive stage je u poslednjih par godina bukvalno izrastao u festival unutar festivala gde se odabir i koncept line upa pažljivo sklapa dobrih osam do deset meseci. Već od septembra meseca kreću pregovori i bukiranje bendova za naredno izdanje festivala što je prouzrokovalo da je ove godine Explosive bina prva zaključila kompletan line up. Trudimo se da svaki put dovedemo neko ime koje ranije nismo imali prilike da vidimo kod nas. Tokom dana kada će na bini preovlađivati metal zvuk imaćemo prilike da vidimo sjajne Black Dahlia Murder, Full Of Hell, Thell Barrio, Destruction, Samael...
Definitivno sam ponosan na to što ćemo ugostiti Ratos De Porao ali i Angelic Upstarts, First Blood, Discharge... s druge strane skrećem pažnju svima da dođu na vreme jer će program na Explosiveu biti bogat od početka večeri... Ugostićemo ove godine sjajan melodični engleski HC-punk bend Darko potom neverovatan UK sastav Wonk Unit koji je u Britaniji pravi live party bend, zatim američki White Christ, francuski hardcore bend In Other Climes, ali i regionalne/domaće Sentence, Lazarath, Become As One, Fiskalni račun...

S druge strane, Future Shock bina je suvo zlato festivala... Na njoj će nastupiti 30ak "malih" bendova sa konkursa i itekako će imati šta da ponudi publici koja voli gitarski zvuk. Takođe i Fusion će ponovo ugostiti jedno veliko svetsko punk ime... prošle godine smo imali odličan nastup Cock Sparrera a ovaj put, druge festivalske večeri, imaćemo tu čast da vidimo The Damned... Gledao sam ih sedam, osam puta... tvrdim da su najkvalitetniji živi punk/rock bend iz cele te matore garniture... klasa iznad svih".

Morrissey