cache/resized/da8fd33c1fa9ed41b98f42a108623b1a.jpg
NEWS
Franz Kafka Ensemble je grupa šestorice jakih muzičkih ličnosti ujedinjenih u ideji
cache/resized/94af4f3a55b45be4edd8c7aa53a446c0.jpg
NEWS
Melvins su objavili vijest da će do aprila objaviti novi album koji će se zvati “
cache/resized/dcb0bfe934cd080ed5d4789ce3a59f52.jpg
NEWS
Kompanija koja proizvodi čuvene Gibson gitare se, kako pišu brojni svjetskii medijii,
cache/resized/51ae7858da4837ca558569aff8b61409.jpg
NEWS
Glastonbury Festival se sprema da zabrani plastične boce tokom trajanja manifestacije,
cache/resized/9ddbebec9f7646e7f659380d602a435a.jpg
NEWS
Dva vodeća kantautora mlade amerikana-indie scene - Ana Ćurčin i Dukat Strajnić (Stray
Izdvajamo
  • All
  • Izdvajamo

Lollobrigida, Obojeni Program i port-royal na desetom Trenchtown festivalu

trenchlogoNa desetom regionalnom festivalu Trenchtown koji se održava od 30. aprila do 2. maja nastupiće i Lollobrigida, Obojeni Program i port-royal. Trećeg dana festivala, 2. maja, na Velikoj bini nastupiće Lollobrigida. Ovaj hrvatski electro pop trash sastav jedna je od svejžijih pojava na regionalnoj muzičkoj sceni. Nastupaju kao šestočlani bend na čelu sa harizmatičnim pjevačicama Idom i Petrom , a njihovi scenski nastupi mješavina su kabarea, koncerta i performansa, sa velikom dozom spontanosti kao poziv publici na ples i zabavu. Od osnivanja do danas Lollobrigida je imala mnogobrojne nastupe u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, BiH, Austriji, Mađarskoj... Na EXIT festivalu, učestvuju od 2005. godine. Prošle godine Lollobrigida je dobila MTV nagradu za najbolji regionalni bend. Prvog dana festivala, 30. aprila, na Velikoj bini će nastupiti Obojeni Program - jedan od najznačajnijih i najvitalnijih domaćih rock bendova koji postoji skoro 30 godina i još uvijek je veoma aktivan. Osnovan 1980. u Novom Sadu, Obojeni Program je karakterističan po svojoj interpretaciji post punka, new wavea, electro muzike i nekih novih modernijih izraza, kao i po poetici frontmena Branislava Babića Kebre. Za 30 godina postojanja kroz bend je prošlo više desetina ljudi, a sadašnju postavu čine: Kebra (vokal), Dragan (gitara), Ljuba (bas), Cina (bubnjevi) i Miša (gruvboks mašina i elektronika). Za sobom imaju sedam albuma, a prošlogodišnji Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom nagrađen je za album godine po glasovima čitalaca Popboksa. Trećeg dana festivala, 2. maja, na Velikoj bini će nastupiti port-royal iz Italije (ime grupe se piše malim slovima). Port-royal kombinuju live elektronsku muziku, ambient i moderne forme post-rocka sa elementima plesne muzike. Bitan dio njihovih nastupa čine video projekcije. Osnovan 2000. godine u Đenovi, vremenom se ovom sastavu priključilo par članova iz Berlina i Beča, tako da ga to čini internacionalnom trupom. Na živim nastupima, postavku port-royala čine: Attilio Bruzzone (gitara, sintisajzer, programiranje), Ettore di Roberto (klavir, sintisajzer, programiranje), Alexndr Vatagin (elektronika, čelo) i Sieva Diamantakos (video). Izuzetno koncertno aktivni, port-royal su sarađivali, između ostalih, sa bendovima Ladytron i Milimetrik.

Već je potvrđeno da će na 10. Trenchtown festivalu nastupiti Darkwood Dub (1. maj, Velika bina), Veliki Prezir (30. april, Velika bina), Sunshine (1. maj, Velika bina), Irie Maffia (30. april, Velika bina), Nežni Dalibor (1. maj, Mala bina), ZAA (2. maj, Mala bina) i Stuttgart Online (30. april, Mala bina). U toku je online pretprodaja karata koje se mogu kupiti preko sajta gigstix (www.gigstix.com) po cijeni od 650 dinara za pojedinačne karte i 1.650 dinara za komplet karata za sve dane festivala. Princip kupovine karata je sljedeći: nakon logovanja, kupac bira tip karte (pojedinačna ili komplet) i broj karata koliko želi da kupi, zatim popunjava lične podatke i nakon što potvrdi kupovinu na mejl dobija uplatnicu sa svim podacima o kupovini. Nakon što kupac uplati novac, stići će mu mejl vaučer sa ličnim podacima i serijskim brojem. Karte se uz posjedovanje vaučera podižu na samom ulazu u festivalski prostor od 30. aprila. Kupci kompleta karata pomoću serijskog broja na vaučeru moći će da rezervišu besplatan boravak u kampu. Vaučer se mijenja za narukvicu - ulaznicu na ulazu festivala Trenchtown, a sami vaučeri su personalizovani i pri zamjeni kupac je dužan da se identifikuje ličnim dokumentom. Zamjena je moguća samo od strane kupca lično. Fizička prodaja karata počenje 1. aprila, a uskoro će biti poznata prodajna mjesta. U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji je kapacitet zbog velikog interesovanja ove godine uvećan na 700 šatorskih mjesta, a biće dostupan i parking koji sadrži 600 mjesta za posjetioce i 100 za goste i medije. Svi koji kupe komplet ulaznica, online ili fizički na prodajnom mjestu, imaju besplatan smještaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smještaja, svaki kamper pojedinačno treba unaprijed da rezerviše svoj boravak u okviru kampa. Smještaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak online formular na sajtu festivala - www.trenchtown.org, i već možete početi sa pakovanjem šatora i odbrojavanjem do početka festivala. Kao i prošle godine, uz besplatan smještaj u kampu dobijate i parking mjesto. Komfor u kampu je bitno poboljšan unaprijeđenom infrastrukturom mobilnih tuševa sa toplom vodom i većim brojem toaleta.
Broj šatorskih mjesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, zato požurite sa svojom rezervacijom. 10. Trenchtown festival biće održan na poznatoj lokaciji - u predivnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića, ali vas ove godine očekuje još impresivniji muzički program i veoma interesantni i bitno poboljšani prateći sadržaji. Na dvije bine predstavićemo najznačajnije aktuelne regionalne bendove i DJ-eve koji će Etno kamp na tri dana učiniti najzabavnijom šumom na svijetu. Tokom dana posjetioci će moći da prate promocije i izložbe, da učestvuju u debatama i radionicama ili prosto uživaju u opuštenoj Trench atmosferi - egzotičnim čajevima, aromatičnom duvanu iz nargila, a već od kasnog popodneva kreće muzički program koji će trajati do ranih jutarnjih časova. Prošlogodišnji, deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown, posjetilo je za tri dana oko 11.000 ljudi. Na do tada najposjećenijem festivalu odlične koncerte održali su Kanda Kodža i Nebojša, Edo Maajka, Laibach, kao i Darko Rundek koji je sa svojim Cargo Orkestrom odsvirao fenomenalan koncert za pamćenje od preko dva sata. Zapažene nastupe imali su i Belga, S.A.R.S, Petrol, Sajsi, Pionir 10, kao i DJ-evi Siniša Tamamović (BiH), Zero (Hrvatska), Vladimir Aćić (Novi Sad), Max Demand (Mađarska), Jan Nemeček (Beograd), Arszenik (Hrvatska) i drugi. Video snimke najupečatljivijih momenata sa prošlogodišnjeg festivala možete pogledati na YouTube kanalu Trenchtown festivala, na: www.youtube.com/user/trenchtownfestival. Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija iz Subotice. Osjetite djelić atmosfere prošlogodišnjeg Trenchtown festivala, posjetite galeriju fotografija na www.trenchtown.org/trench-media/trench-gallery/2009
www.trenchtown.org


 

"Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati".
Viktor Igo

The Bad Plus
cache/resized/8c1d17f1494eae7a23f52d9a82569169.jpg
cache/resized/507e063f8656f111232fa8f964267a86.jpg
cache/resized/e26010f4bbb2da0b30619a4f9f81bdd7.jpg
cache/resized/bbdcd05997565675bd4de987abbb5070.jpg
cache/resized/ca3c7878db5580191e3462830eb5d1cc.jpg

ALBUM STREAM

The Bad Plus

The Bad Plus je jazz trio iz Minneapolisa, Minnesotw, koji čine basista Reid Anderson, pijanista Orrin Evans i bubnjar Dave King. Osnovani su 1989. godine i do sada objavili šest studijskih albuma. Never Stop II je njihovo sedmo izdanje.

Uživajte!!!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…