mulj.net

crnogorski muzički portal

Mon01222018

Last updateMon, 22 Jan 2018 8pm

Bedem fest primio nagradu u Hrvatskoj i najavio nova imena

lovehunters150517
Novosadski sastav Love Hunters zasviraće po prvi put u Nikšiću na ovogodišnjem Bedem festu, a događaju na tvrđavi pridružiče se i kultni jugoslovenski sastav Psihomodo Pop. To je saopštio tim Bedem festa prilikom boravka u Zagrebu gdje se održavala 21. sezona partnerskog Hrvatskog demo rok festivala.

Organizatori Bedem festa tamo su dobili nagradu za doprinos ovog festivala u razvoju i unapređenju međunarodnog aspekta demo i urbane muzičke scene Hrvatske. „Izuzetna je čast doživjeti da vam neko iz druge države zbog vašeg izuzetno posvećenog i krajnje iskrenog napora posveti nagradu, e to je potvrda koliko je ovo što radimo odavno prevazišlo lokalne i nacionalne granice i koliko ima odjeka u regionu", ističe Petar Šundić izražavajući zahvalnost Hrvatskom demo rok festivalu koji je prepoznao ulogu i značaj Bedem festa.
On je istakao da je jako važno da postoje demo bendovi i da stvaraju, jer je to najbolji način da skrenu pažnju na sebe.
„Upornost u svemu je zapravo put ka sreći i uspjehu. Bedem fest je snažno posvećen afirmaciji regionalne demo scene, pa će i ove godine pobjednički sastav HGF-a Lika Kolorado iz Zagreba svirati na gradskoj tvrđavi, kao i pobjednici festivala Omladina Subotica i Bunt rok festivala. Jako dobra saradnja sa HGF se nastavlja i ove godine i to na jedan nov način", navodi Šundić.

Morrissey