mulj.net

crnogorski muzički portal

Sat01202018

Last updateFri, 19 Jan 2018 5pm

Crna Gora dobila prvu reviju muzičkog dokumentarnog filma

rokumentarni120517
ROKUMENTARNI DANI je prva filmska revija u Crnoj Gori čiji su fokus muzički dokumentarci. Ova trodnevna manifestacija (26-28. maj), osim premijernih prikazivanja filmova i projekcija arhivskog materijala, obuhvata niz događaja koji ukazuju na organsku povezanost filmske i muzičke umjetnosti i povezuje različite generacije filmofila i audiofila.


Koncept čine tri segmenta. Svaki, kao lajtmotiv, ima jednu pjesmu iz kataloga rok pionira naše zemlje.

DAN I / GLAVOM KROZ ZID (Ružin trn – Bar) – u fokusu je crnogorsko stvaralaštvo od šezdesetih do danas
DAN II / S FELEROM ROĐENI (Osma sila – Nikšić) – pregled odabranih filmova sa ex-YU prostora
DAN III / MIRIS KOSMOSA (Jozef K. – Titograd) – osim nastavka filmske revije, dobar dio programa će se posvetiti strip umjetnosti i starom i pomalo zaboravljenom analognom dobu

Uzimajući u obzir činjenicu da je internet medij preko kojeg mladi ljudi prvenstveno dolaze do informacija i preko kojeg sve više prate umjetničku i kulturnu produkciju, planiran je i dodatni online program.

U subotu i nedjelju (27 i 28. maj) na našim socijalnim mrežama, internet sajtovima i youtube kanalu će biti upriličena vizuelna fešta u kojoj će se naći prostora za video najave festivala, real time pozive za učešće na istom, trejlere filmova sa projekcija, najave i povremena live uključenja sa događaja iz pratećeg programa.
Ulaz za sva tri dana i sve sadržaje je besplatan.

Projekat se radi u saradnji sa JU Zahumlje, Pivarom "Trebjesa", Crnogorskom kinotekom i klubom Blues Brothers Bar, a uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Morrissey