mulj.net

crnogorski muzički portal

Wed01172018

Last updateTue, 16 Jan 2018 5pm

Morcheeba na podgoričkom CIty Groove festivalu

morcheba180418
Kultni britanski sastav ,,Morcheeba" biće glavna zvijezda ovogodišnjeg City Groove festivala. Pioniri trip-hopa koji u pjesmama na unikatan način spajaju elektronski zvuk sa uticajima alternativnog roka i R'n'Ba prvi put će gostovati u Crnoj Gori, a njihov koncert najavljen je za 3. jun na Stadionu malih sportova.


Londonski sastav obilježio je posljednju deceniju prošlog milenijuma, nižući uspješne singlove i albume surfujući na talasu globalne popularnosti tada novog muzičkog žanra – trip hopa.
Već prvi album ,,Who Can You Trust" i singl ,,Trigger Hippie" u kojem je svoje fascinantne vokalne sposobnosti pokazala Skye Edwards (koja uz braću Paula i Rossa Godfreya čini originalnu postavu) obezbijedio im je podršku medija širom svijeta i vojsku fanova, što se dodatno učvrstilo drugim albumom ,,Big Calm". U periodu od '96. do 2003. nanizali su dvadesetak hitova koji su se našli na vrhovima top lista, a posebno su omiljeni bili evropskoj publici.
Kao najveći izdvaja se ,,Rome Wasn't Built In A Day", sa albuma ,,Fragments of Freedom", koji je nakon prethodnih hvaljenih, ali eklektičnih izdanja, bio njihov dokaz da su sposobni da napišu pop pjesmu koja će osvojiti svijet.

 

Morrissey