mulj.net

crnogorski muzički portal

Sat01202018

Last updateFri, 19 Jan 2018 5pm

Titogradski rok plakati

plakati140118 1Plakati na ulicama Titograda za razliku od onih današnjih otkrivaju ipak bogat kulturno-umjetnički program, kako bi se to govorilo tih godina.

Add a comment

Read more...

Prije 30 godina Karabinjer prekinuo melodiju KUD Idijota!

idijoti170717Do incidenta došlo na koncertu jugoslovenske rok-grupe - Kud idijoti, za vrijeme izvođenja populame melodije -Bandiera rosa.

Add a comment

Read more...

Prvi uspeh grupe „Ružin trn“ iz Bara: Nagrada u Zaječaru

29296 122181567800855 7904421 nTeški rok kvartet „Ružin trn" iz Bara počeo je da dobija prva priznanja. Posle ne tako uspešnog učešća na festivalu Omladina 83 u Subotici, „đetići" su se sa nedavno završene zaječarske gitarijade vratili sa prvom nagradom za revolucionarnu kompoziciju o Sutjesci.

- Iz Crne Gore, sem grupe „Makadam" niko nije uradio bilo šta u rokenrolu vredno pomena. Mi ulažemo mnogo volje i živaca da serviramo nešto novo, kaže Zoran Veljić, vokalni solista.

32496 130540476964964 56882 n„Ružin trn" postoji već tri godine i tek ove sezone izlazi iz lokalnih okvira da predstavi svoj pomalo demodirani hard-rok. Glavni razlog za toliko propušteno vreme su mnogobrojne personalne promene kroz koje je sastav prošao. Sem pevača Veljića ostali ččlanovi su Novak Brajović, solo gitara, Perica Purlija bas i Sava Perović bubnjevi.

Atmosfera na zaječarskoj gitarijadi, kao i kvalitet grupa bili su mnogo bolji nego u Subotici, ističe Veljić. – Prvo mesto po oceni žirija osvojila je valjevska soft-džez grupa „Nova zemlja" dok smo mi trijumfovali u kategoriji revolucionarnih pesama. Organizatorima Gitarijade treba odati priznanje, jer su sa tri stara miliona dotacija napravili pravi „hepening".

Demo-snimci „Ružinog trna" nalaze se kod diskografskih kuća na preslušavanju, ali konkretnih rezultata još nema. Dok ne dobiju zeleno svetlo za vinilni debi očekuje ih još mnogo odricanja i „živih" svirki.

(1983.)

{youtube}gt3B1CEOIJM{/youtube}

Add a comment

Morrissey

Steven Patrik Morrissey je stigao do brojke 11 kada je njegova solo diskografija u pitanju. Nakon tri godine starog albuma "World Peace Is None of Your Business", stiglo je i novo ostvarenje, bučnije i oštrije nego prethodno - "Low In High School"