Sasvim lično o rokenrolu u 2017. ili 5 zašto - 5 zato!

punks020118I ova godina je, ponavljamo, proletjela hiperprodukcijom u kojoj se i mi koji obožavamo muziku ne snalazimo najbolje. U tom moru noviteta uspijem da ispratim samo nešto što pratim već duže vremena, pa ću izabrati neke najupečatljivije stvari koje su se desile...


5. Body Count- Bloodlust
Mislim da je rokenrol odavno izgubio taj „rebel" stav i da samo fosili i legende kao što su Body Count izbace nešto tog tipa što je vrijedno. Album u sred srijede. Crnački bijes kanalisan kroz hip hop i metal. Ice T možda stara, pa se vraća korijenima, tj muzici pa je i postao koncertno aktivan. Pored toga obradili su Slayer na albumu, a gostuje i Randy Blythe iz Lamb of god, Dave Mustaine i Max Cavalera. Body Count će uvijek biti vrijedan pažnje.

4. MDC- Mein Trumpf
Dave Dictor sa svojim MDC izbaca novi album poslije 13 godina. Da se nadovežem na gornju priču o Body Count. Svima je jasno šta Amerika danas predstavlja politički. Jasan je i bijes crne Amerike. A MDC šalju jasnu poruku velikog broja bijelih Amerikanaca o svojoj politici i predsjedniku. Politički angažovan pank kakav bi trebao da bude. I koji šalje najmoćniju poruku koju je preuzeo i Green Day: "No Trump, no KKK, no fascist USA".

3. Gomila Nesklada- „81"
Braća, saborci, mukotrpnim radom sa kojim se suočava cijela scena uspjeli su da izguraju drugi - fenomenalni album. Ovo je konačno album kakav su htjeli da snime, lišen obrazaca, trendova i svega sa čim bendovi danas karikiraju svoje stvaralaštvo. Ovo je pravi metal album u koji je satkan sav bijes i umjeće ovog benda. Možda će ovo biti album koji će mnoge odbiti od benda ali to je suština zar ne? Pored toga snimili su i sjajan spot za pjesmu „Titan" tako da je Gomila konačno tu, u svom sjaju.

2. Arsenal fest- Kragujevac
Regija konačno ima čisti, veliki rok festival. I ako me većina festivala odbija svojim programom, Arsenal me privukao. Arsenal me najviše oduševio ove godine svojim radom i trudom koji je rezultirao sjajnim koncertima što domaćih što stranih bendova. Na Arsenalu se bendovi i publika osjećaju kao porodica i jedva čekam da vidim šta su nam pripremili za sledeću godinu.

1. Punkreas- „1000 zašto, 1000 zato" EP
Moram staviti svoj bend na prvo mjesto. Ne zbog prepotentnosti već kao odu svog truda koji smo uložili ove godine. Snimili EP, snimili spot, odsvirali turneju po Sloveniji, Srbiji... Svako ko se lati gitare u ovoj zemlji zna koliko je to teško i naporno. Takođe naš trud dijelimo sa svima koji se na bilo koji način bave rokenerolom danas kada su ovako teška vremena. Godina u kojoj je očigledan manjak i publike i bendova. Na prvo mjesto bi stavio svaki underground bend u bivšoj Jugoslaviji koji sav novac i ljubav prema muzici pretoči u snimke, pređene kilometre i znoj koji ostavi na bini. Rokenrol je postao jedino mjesto koje nas danas spaja širom svijeta. Nadam se da će 2018 biti godina kada će rokenrol bii jači nego ikad.

ĐorđepunX

 

"Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati".
Viktor Igo

Laurie Anderson
cache/resized/8c1d17f1494eae7a23f52d9a82569169.jpg
cache/resized/507e063f8656f111232fa8f964267a86.jpg
cache/resized/e26010f4bbb2da0b30619a4f9f81bdd7.jpg
cache/resized/bbdcd05997565675bd4de987abbb5070.jpg
cache/resized/ca3c7878db5580191e3462830eb5d1cc.jpg

ALBUM STREAM

Laurie Anderson

Laurie Anderson je podijelila album koji je uradila sa Kronos Quartetom. Album Landfall donosi prepoznatjliv vocal umejtnice ispraćen pozadinom koju kroji Kronos Quartet. Poslušajte na našem strimu kako zvuči ova saradnja

Uživajte!!!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…