mulj.net

crnogorski muzički portal

Sat01202018

Last updateFri, 19 Jan 2018 5pm

Soundtrack Danny Treja

danny-trejo

Dany Trejo predstavio je nedavno deset albuma koji su mu promijenili život. Neki su tu očekivano, neki će vas iznenaditi, neki možda i nasmijati. U svakom slučaju to je izbor miljenika Robert Rodrigueza i jednog od najzaposlenijih epizodista Hollywooda.

Prvi kupljeni album: Frank Sinatra – Frank Sinatra's Greatest Hits (1968)
"O bože, koliko daleko idete sa pitanjima! Mrzim što moram priznati da je to bio plavooki Frank Sinatra. Tada nijesam slušao puno albuma, mnogo više se tada slušao radio."

Omiljeni omot albuma: Mary Wells – Mary Wells (1965)
"Mrzim to da izgovorim, ali tu je ta djevojka– Mary Wells – a na naslovnici je jednostavno prelijepa. To je nešto kao R'n'B, morate je čuti. Odlična je."

Album koji bi želio da je napravio je The Beatles – Abbey Road (1969)
"Moram reći The Beatles... kako se zove album? Abbey Road! Odličan! Kada sam bio u engleskoj šetao sam kroz Abbey Road. Morao sam. Jedna od omiljenih Beatles stvari je Hey Jude. Čuo sam je u zatvoru. Kada je počela da svira, sve je utihnulo. Nikada nije tišina u zatvoru po noći, ali tada je bila mrtva tišina. A onda je došao dio u kom pjeva 'Hey Judy, Judy, Judy, Judy!', i cijelo mjesto je jednostavno poludjelo. Počeli smo udarati u zidove, pjevati, cijeli toalet je slomljen te noći!"

Album uz koji ne mari za brzinu je: Various – The Best Of Bluegrass: 18 Band Favourites
"Bilo koji Bluegrass country je dobar za mene. Kada slušam ili raščišćavam stvari veoma brzo ili vozim baš baš brzo"

Najbolji album za seks: Barry White – Barry White's Greatest Hits (1975)
"Mislim, čovječe, ako joj ne možeš skinuti gaćice uz Barry White-a onda si baš u nevolji. To je stari klasik i moguće je da je već standardan za ove stvari, ali kod mene to funkcioniše. Oh yes, sir!"

Album koji podsjeća na školu: Chuck Berry – The Anthology (2000)
"O čovječe! Pokušavam se sjetiti pjesme. Bilo je to nešto od Berrya - 'Up in the mornin' and out to school/The teacher is teachin' the Golden Rule/American history and practical math/You studyin' hard and hopin' to pass...' To je to!"

Niko ne vjeruje da posjeduješ album: Billy Idol – Devil's Playground (2005)
"OK, ali obećajte da se nećete smijati. 'I don't care if it rains or freezes/As long as I've got my plastic Jesus!' Ma, baš me briga, obožavam tu stvar. Ko je to? Billy Idol?"

Ako te dijete pita šta je metal, daćeš mu album: Suicidal Tendencies – Join The Army (1987)
"Da razmislim... Suicidal Tendencies su veoma cool. Volim njihove stvari iz 80ih, pa Suicidal Tendencies, Metallica... i bend mog sina! Sviraju takvu muziku."

Album koji bi želio da mi svira na sahrani: Louis Prima – The Golden Hits (1966)
"Ima jedna ploča ... Ne mogu se sada sjetiti imena albuma, ali pjesmu izvode Louis Prima i Keely Smith, a stvar ide:'I'm just a gigolo, and everywhere I go/People know the part I'm playing...' Neka mi to svira na sahrani. Ha ha ha!"

Album koji me vraća kući: Julio Iglesias – A Flor De Piel (1974)
"Ovo je interesantno pitanje, jer mislim da bi to moralo biti nešto što je majka puštala. To me uvijek vraća mojim meksičkim korjenima. Vjerujem da bi to bio Julio Iglesias ili nešto slično."

 

Morrissey