''Pesma bunca i plače'' Milana B. Popovića

popovic060617Da li će u dalekoj budućnosti nekome uopšte biti važni i potrebni umetnici i njihova dela, kao i uvek, zavisiće pre svega, od kvaliteta onoga što je u finalnom ishodu ostavljeno od strane autora.

Knjiga: Dave Mustaine with Joe Layden - Mustaine, a Heavy Metal Memoir, 2010

mustaine100417Dave Mustaine je Megadeth i Megadeth je Dave Mustaine. Ljudi ga vole do neba ili mrze iz dna duše. Nema sredine, i to najviše zbog njegovog vrlo arogantnog i autoritativnog ponašanja. Kako je čovjek ušao u pedesetu, malo se primirio, počeo više da misli glavom nego sjedalnim dijelom, i eto knjiga. Interesantno da i ona izlazi u periodu kada većina drugih (auto)biografija izlazi. No, to je već pitanje tržišta.

I'm The Man, The Story of That Guy From Anthrax - Jon Wiederhorn w. Scott Ian

imtheman090317Svakog fana interesuje pozadina bendova koje voli. Kako su krenuli, kako su se probili, kako raspali i kako ponovo oformili. Svaki fan ima idealizovanu sliku svog omiljenog benda, a ovakve autobiografije su odlične da publika otvori oči i shvati da rokenrol biznis nije niti malo zabavan.

Total Records - knjiga o fotografijama i albumima iza njih

totalrecordsMalo je knjiga poput Total Records: Photography and the Art of the Album Cover čiji je urednik Antoine de Beaupré koje se bave pregledom najboljih foto omota albuma. Namjenska fotografija koja "peca" ljude da pogledaju, pa zatim kupe i poslušaju album se možda više doživljava kao laboratorijsko dijete umjetnosti i marketinga. Ipak, ne može se poreći njena ljepota i moć. Upravo zato je ova knjiga koja donosi omote, tj fotografije, ogoljene od ostataka pakovanja, zanimljivo djelo.

Slash

slika Pisci: Slash i Anthony Bozza
Godina: 2007

Odrastanje nije nikada lako, pogotovo djeci razvedenih roditelja. Tako je život započeo i Slash, barem kako kaže u ovoj autobiografiji.. Pisana u prvom licu, priča već od početka uzima pažnju čitaoca najviše zahvaljujući tome što je pisana jednostavno, bez arogantnih i rogobatnih ispada i jednostavno rečeno, bez preseravanja, nego onako (valjda) kako jeste bilo bez uljepšavnja ili poružnjavanja i ostavljanja utiska žrtve okolnosti i života.

Adam Nergal Darski, Confessions of a Heretic, The Sacred and the Profane: Behemoth and beyond

adamnergalPisci: Mark Eglinton, Krysztof Azarewicz, Piotr Weltrowski
Izdavač: Jawbone Press
Godina: 2015

Prije par godina je počela invazija biografskih knjiga svih najpoznatijih rok i metal muzičara.

Luk Harding - Dosije Snouden

83188Rijetko kada se dohvatim da pišem o temama koje nisu usko vezane za muziku, ali u ovom slučaju izlazim iz ustaljenog klišea jer je tema interesantna, a pojedini detalji su i te kako bitni za sve osobe koje redovno koriste internet.

Voodoo Child - Priča o Jimi Hendrixu

Voodoo ChildTanja Bakić – „Voodoo Child, Priča o Džimiju Hendriksu"
Izdavač: Nova Knjiga, 2013

Prvi susret sa knjigom „Voodoo Child, Priča o Džimiju Hendriksu" je bio – razočaravajući. Možda sam očekivao previše, ali ono što sam u knjižari tog prvog momenta držao u rukama je bila jedna mala i neugledna knjižica, notes više nego knjiga.

Časopis „Buka“

bukamagazinCrna Gora je dobila svoj prvi zvanični časopis za „muziku, umjetnost, kulturu i alternativu". Zalogaj je relativno veliki pošto su ove četiri kategorije jako široke i vrlo je malo časopisa u svijetu koji idu toliko široko u svojoj ponudi čitaocima.

 

"Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati".
Viktor Igo

Laurie Anderson
cache/resized/8c1d17f1494eae7a23f52d9a82569169.jpg
cache/resized/507e063f8656f111232fa8f964267a86.jpg
cache/resized/e26010f4bbb2da0b30619a4f9f81bdd7.jpg
cache/resized/bbdcd05997565675bd4de987abbb5070.jpg
cache/resized/ca3c7878db5580191e3462830eb5d1cc.jpg

ALBUM STREAM

Laurie Anderson

Laurie Anderson je podijelila album koji je uradila sa Kronos Quartetom. Album Landfall donosi prepoznatjliv vocal umejtnice ispraćen pozadinom koju kroji Kronos Quartet. Poslušajte na našem strimu kako zvuči ova saradnja

Uživajte!!!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…