Junkie Maja

Maja je... Junkie!!!
junkiemaya1Ko sačinjava Junkie Maju, da li je čitav bend iz Trebinja?

Trenutno stanje je Nenad (bas), Dule (gitara), Božek/Srđan bubanj). Dva bubnjara postoje iz razloga što bend funkcioniše po formuli upornosti i strajnosti. Zapravo, bend je nastao u Trebinju i vuče svu priču tog prostora. Ali, igrom slučaja (idu dva slučaja i igraju se bombom...) dali smo se na sve strane, pa bend trenutno radi u Beogradu.

Kako se došlo do imena Junkie Maja?
Nas trojica, osim Srđana, smo svirali u Klikeru (1999). Uradili smo neke nove pjesme koje se nikako nisu uklapale sa dotadašnjim, pa samim tim ni sa imenom benda, a pored toga ostatak benda nije bio zainteresovan kako za same pjesme tako ni za rad uopšte. Dakle, naziv je morao da se mijenja. Jedne večeri, u parku "Jovan Dučić" u Trebinju, poslije ko zna koliko ispijenog piva.... Zajebavam se! Sjedili smo u bašti, pili kafu i radili najzamorniji posao na svijetu: kako nazvati bend. Božek je predložio ime. Na prvu nismo bili najzadovoljniji, a onda smo se usrali jer iza takvog imena mora da stoji nešto pravo zajebano. Na kraju smo skontali da i jesmo zajebani, ako ništa rat nas je zajeb'o. Junkie Maja je inače lik iz knjige Nebojše Jevrića "Tihi rat".

Šta je muzički pravac benda i o čemu bend pjeva?
Držimo da smo pank, šta god to kome značilo i kako god ko to čuo/shvatao. Najrazličitiji, lični doživljaji najrazličitijih bendova. Bend trenutno ne pjeva pošto nemamo vokal koji tražimo da upadne na završene stvari. Neko vrijeme smo radili sa vokalom, ali... Bend je drugarski, pa su takvi i tekstovi. Mislim, kako najtačnije iskazati svu tu mračnu stranu i objasniti je (samoća, neprilagođenost, gubitak vjere...) Trebalo je to fino uobličiti. Bilo kako bilo, držimo poetski momenat.

junkiemayaDa li imate objavljenih albuma, i kakve su trenutne koncertne aktivnosti benda?
Izdanja nemamo. Nevrijeme, biće vrijeme. Koga zanima, Maju može čuti na myspace-u, gdje postoji demo iz 2002, a stranica se stalno osvježava aktuelnim snimcima sa proba. Trenutno je u planu da se napravi kvalitetniji snimak, pošto je ovaj pomenuti snimljen na mini disku, u betonskoj prostoriji bez basa. Sada je situacija drugačija i u njoj se dobro snalazimo. Što se tiče koncerata/svirki, nedavno smo, sa još bendova,održali svirku u klubu "Blue Moon" u BGD. Rekao bih da smo bili dobro prihvaćeni. Naravno postoji problem održavanja koncerata bez vokala, što ne znači da nećemo svirati i bez vokala kad god i gdje god se ukaže prilika. Ipak, ne bismo sa svakim...

Sa kojim bendovima najviše sarađujete?
Situacija je takva da je sarađivati besmisleno iz ovih ili onih razloga. To je valjda svima koji imaju bilo kakav dodir sa "scenom" odavno jasno. Ipak...

Šta bend Junkie Maja radi osim sviranja?
Ima nas u svim oblastima od vitalnog značaja za savremno društvo: ekonomija, telekomunikacije, farmaceutska i mašinska industrija.

Šta mislite o rock sceni Bosne i Hercegovine i ima li koncertnih aktivnosti u vašem rodnom gradu?
Mogao bih da napišem o Bijelom Dugmetu dosta stvari. Koga to zanima?! Sa druge strane BiH scena nam nikad nije bila pretjerano interesantna, mada su lokalni pokušaji uvijek interesatni. Postoje neki gradovi, postoje neki ljudi... Aj što je najbliže iz Trebinja HBSH...

Šta planirate u narednom periodu?
Kao što pomenuh, prvo kvalitetan snimak, po mogućnosti sa vokalom. Imamo i neke dogovore, al ne znam šta je bilo juče a kamo li šta će biti sutra. U planu je i svirka u Trebinju sa prijateljima iz Osjeka (Grupa Tvog Života), zatim i svirke na najlakše dostupnim mjestima, prvo Beograd, pa zatim gdje god se ukaže prilika.

Da li ste do sada svirali u CG i da li ćemo vas skoro gledati u nekom od gradova?
Nismo svirali u CG. Imamo tamo dosta prijatelja (QTERA, Little Radojica, DST, Punkreas...) i nadamo se skorom viđenju i eventualnoj zajedničkoj svirci... Jebi ga, moramo biti upućeni jedni na druge. Hvala Vam na posvećenom vremenu i prostoru!

www.myspace.com/junkiemaja

 

razgovarao DjordjepunX

 

"Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati".
Viktor Igo

The Bad Plus
cache/resized/8c1d17f1494eae7a23f52d9a82569169.jpg
cache/resized/507e063f8656f111232fa8f964267a86.jpg
cache/resized/e26010f4bbb2da0b30619a4f9f81bdd7.jpg
cache/resized/bbdcd05997565675bd4de987abbb5070.jpg
cache/resized/ca3c7878db5580191e3462830eb5d1cc.jpg

ALBUM STREAM

The Bad Plus

The Bad Plus je jazz trio iz Minneapolisa, Minnesotw, koji čine basista Reid Anderson, pijanista Orrin Evans i bubnjar Dave King. Osnovani su 1989. godine i do sada objavili šest studijskih albuma. Never Stop II je njihovo sedmo izdanje.

Uživajte!!!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…