mulj.net

crnogorski muzički portal

Mon01222018

Last updateMon, 22 Jan 2018 8pm

Tomislav Vukelić Tomfa (Kawasaki 3P) - Ne volimo kompromise i trudimo se ostati svoji

k3p080517
Kawasaki 3P je bend koji ne treba posebno predstavljati. Od kada ih je šira javnost prihvatila nakon odličnog albuma "Idu Bugari", K3P su uvijek tu, prisutni u plejlistama, na radio stanicama, nažalost još uvijek ne i uživo u našoj zemlji. Za početak da ih predstavimo crnogorskoj publici kroz jedan kratki razgovor sa Tomfom, frontmenom ove skupine, pa ko zna, možda ih vidimo uskoro i na nekoj od bina.

 

Kako je nastao Kawasaki 3p? Ko se tripovao na Kawasaki?
Davne 1993 godine petorica mladića iz dosade je osnovala bend bez imena. Nakon jedne "šareno-vesele" probe legli smo na livadu da malo odmorimo uz pivo i tada je uz suludu buku na pola metra od nas proletio ON. Bio je to KAWASAKI... Ostali smo sleđeni. Ostalo je legenda...

Možemo reći da ste jedan od najprodavanijih, najpoznatijih alternativnih bendova Hrvatske. Zašto je to tako?
Mislim da je to zbog naše nepripadnosti samo jednom glazbenom pravcu i velike energije koju svaki član K3P-a izbacuje iz sebe na stageu. Ne volimo kompromise i trudimo se ostati svoji . Moto benda je : "Veselo...samo veselo"

Kako gledate na ostatak hrvatske scene?
Scena se kod nas razvila u mnogo čudnih pravaca... u pozitivnom smislu. Ima puno dobrih bendova i stvarno svatko može pronaći nešto za sebe. Drago nam je da se i ova nama bliža scena (malo tvrđeg zvuka) oporavila. Sve u svemu dobro je, ali moglo bi i bolje.

Reci mi koja je bitna razlika između početaka nekog benda i kasnijih godina, osim albuma i iskustva? Da li se mijenja pristup prema muzici i temama?
Najbitnija je razlika da s vremenom (valjda) naučiš malo bolje svirati i izraziti to što možda u počecima nisi znao, jer nisi bio dovoljno vješt. U bendu vremenom ljudi počinju više stvarati i postaju vrlo dobri autori . Ne treba zanemariti i ranu fazu bendova gdje se traži zvuk i put kojim bend treba krenuti . Taj dio je važan jer se odmah vidi ima li bend potencijala ili je sve fake,na silu. Kod nas je to srećom sve teklo svojim prirodnim tokom .

"Idu Bugari" je prošao nevjerovatno sa čak šesnaest pjesama. Iz čega crpite teme za pjesme?
"Bugari " su vrlo specifičan album.. Ima odličnu energiju i to se na njemu čuje. Naši albumi su međusobno drugačiji jer potječu iz razlicitih inspiracija i "stanja (ne)svijesti"

Nakon zatišja Zagreb opet postaje grad sa puno bendova, raznih žanrova, klubova. Da li se stvarno rokenrol puno sluša u Zagrebu?
Kako sam i ranije naveo scena se oporavlja. Dolaze mladi bendovi koji se trude i samo će vrijeme pokazati hoće li se uspjeti nametnuti na sceni . Istodobno veseli i to da neki naši "sugodišnjaci" još uvijek "drmaju "scenom i imaju što za reći.

Kako je nastala "Snifa san glu"?
Iz ljubavi...To je pjesma mladića koji se nalazi u vrtlogu nesretne ljubavi. Umjesto metode "daj mi vina da se napijem" on odabire blagodati ljepila kako bi svoju tugu učinio barem malo veselijom .

Kako vi gledate na krilaticu sex, droga, rnr?
Ne gledamo...prakticiramo !

Hvala za intervju nadam se da se konačno vidimo I u Crnoj Gori!
Do sad nismo svirali U Crnoj Gori i nadamo se skorom dolasku !

Razgovarao: ĐorđepunX

Morrissey