mulj.net

crnogorski muzički portal

Mon01222018

Last updateMon, 22 Jan 2018 8pm

Stefan Pantović (Parampaščad) - Puštanje niz vjetar

parampascad280417
Stefan Pantović pjevač i gitarista, Momčilo Radulović – bas,vokal i Marko Milonjić - bubnjevi su momci koji stoje iza benda Parampaščad. Bend je nastao u avgustu 2011. godine u Spužu, i prvenstveno je poznat široj publici preko klupskih svirki i ponuda odličnog repertoara covera domaće i svjetske muzike. Ovih dana objavili su prvu autorku numeru – „Komadi". Njom otvaraju jednu novu i kako se čini veoma zanimljivu priču. Umjesto klasične najave za debi singl, nakratko smo popričali sa Stefanom Pantovićem o Komadima i onom što slijedi za njima.

Zasigurno ste bend koji ima jedno od najzanimljivijih imena. Otkud Parampaščad?
U početku nijesmo ni imali ime. Nekoliko godina. Jedno od imena je bilo Paramparčad, ali smo skontali da u Srbiji postoji bend sa tim imenom, pa smo u nekom šegačenju došli do naziva ParamPaščad. Riječ ne postoji, ali ima neki ludi smisao na našem jeziku.

Dugo godina Parampaščad su poznata kao klupski bend čiji repertoar čine najvećim dijelom obrade. Zašto se čekalo ovoliko sa autorskim radom?
Pa, svo ovo vrijeme mi smo stvarali i svirali satima. Izostala je neka nit da prelomimo i podijelimo to sa ljudima, a i ne kajemo se previše. Sve ima svoje vrijeme, barem sad imamo materijala.

Debi pjesma Komadi podsjeća na momente na Haustor, Đavole i još par bendova iz osamdesetih i devedesetih, ali ima čini se i prizvuka Peppersa, Kasabiana, Kings of Leon... Gdje leže pravi uticaji?
Sve bendove koje si naveo i slušamo ili smo slušali. Ne bih mogao da kažem sad tačno gdje su uticaji i koji su. Ne slušam inače previše muzike, ali da, postoji taj trenutak kad se upustiš u slušanje nekog benda pa počneš da kupiš tu energiju sviranja. Što se tiče Komada, ja sam se bojao da ljudi ne kažu da podsjeća na KKN, a kad sam je smiksao zazvučala mi je kao The Cure.

Singl je tu. Šta dalje?
Singl je tu, za njega je snimljen i spot. U fazi je montaže koju će raditi naš kompanjero Momčilo Radulović. U narednih, da kažem deset dana, izlazi i drugi singl Kilometri pa ćemo lagano dalje. Stvari se stvaraju i snimaju u studiju Stivi koji sam oformio sa mojim drugarom i kolegom Ivanom Ivanovićem, koji je takođe u fazi snimanja albuma za svoj projekat Bubnjivi. Imamo sve što nam je potrebno da nastavimo nesmetano da radimo na ovom polju. Danas se malo sve to ispomijeralo što se tiče albuma, singlova... Nama je otprilike plan da u narednom periodu proizvedemo i izbacimo što više singlova i lajv studijskih snimaka, pa ćemo na kraju to zaokružiti nekim albumom i krenuti u promociju.

Kakav zvuk nas očekuje na debi albumu? Je li ova pjesma pravi reprezent onoga što slijedi ili će sve biti šarenije?
Album je za sada šaren. Srž postoji i ona nosi taj naš zvuk, ali žanrovski će ići od nekog alt popa kao što su Komadi, pa do psihodeličnog roka. Komade smo izabrali da budu prvi singl, jer mislimo da će uhvatiti najširu publiku od svih naših pjesama. Recimo da je najkomercijalnija.

DL

Morrissey