Whitney Houston R.I.P.

whitney-houstonPjevačica i glumica Whitney Houston umrla je u 48. godini života, izjavio je u subotu obiteljski glasnogovornik. "Nažalost, to je istina", kazao je glasnogovornik. Pronađena je mrtva u svojoj hotelskoj sobi na Beverly Hillsu, a uzrok smrti nije poznat. Pjevačica se nalazila u Los Angelesu zbog dodjele nagrade Grammy koja se održava u nedjelju navečer. Umrla je nekoliko sati prije očekivanog nastupa na godišnjem prijemu uoči dodjele nagrada koji u Beverly Hiltonu organizira glazbeni producent Clive Davis.

Policijski službenik je kazao kako su u Beverly Hilton bili pozvani oko 3.20 sati poslije podne te da je hitna služba pronašla njeno tijelo u sobi na četvtom katu. Smrt je proglašena u 3.55 sati, a uzroci se istražuju. Tragova nasilne smrti nema. Nešto prije ponoći njeno tijelo je odvezeno iz hotela kroz stražnja vrata kako bi se izbjegli novinari koji su stigli nakon vijesti o njenoj smrti. Je li droga ili alkohol uzrok smrti znat će se tek nakon toksikoloških testova, za šest do devet tjedana.

Whitney Houston, inspirirana soul pjevačima u svojoj obitelji iz New Jerseya, majkom Cissy Houston i rođakinjama Dionne Warwick i Dee Dee Warwick, kao i kumom Arethom Franklin, postala je jedna od najslavnijih pjevačica svih vremena, osvojivši nagrade Emmy, Grammy i Billboard Music Awards. Prodano je više od 140 milijuna njenih albuma a imala je čak jedanaest pjesama na broju jedan Billboardove ljestvice. Časopis "Rolling Stone" svrstao ju je na listu 100 najvećih pjevača svih vremena. Poznata je kao "Glas" ("The Voice") zbog moćnog pop-gospel vokala.

Njezina popularnost narasla je tijekom 1980-ih i 1990-ih uz uzastopne hitove, uključujući hit "I will always love you" s albuma snimljenog za film "Tjelohranitelj" u kojem je i glumila. Taj je album 1994. osvojio Grammy za album godine.

Udala se 1992. godine za soul pjevača Bobby Browna ali taj je brak završio 2007. razvodom, a tijekom braka Brown je nekoliko puta uhićen na osnovu optužbi za obiteljsko nasilje.

Njezin upečatljiv glas uništen je posljednjih godina pićem i drogom. Priznala je da koristi kokain, marihuanu i tablete. Nakon dvije godine rehabilitacije pojavila se 2010. godine u showu Oprah Winfrey i kazala da je "čista". Nakratko je ponovno skočila prodaja njenih albuma, ali je svjetska turneja koja je slijedila bila razočaravajuća. Nedavno su mediji pisali kako je bankrotirala, ali je njezin glasnogovornik to opovrgao tvrdeći da je potpisala "najunosniji ugovor u glazbenoj industriji" te da ima glavu ulogu u filmu 'Sparkle' koji je sama producirala".

Unatoč osobnim problemima, Whitney je bila omiljena među kolegama u glazbenoj industriji, čije su emocionalne reakcije na vijesti o njenoj smrti u nekoliko sati proširile medijima. .

"Slomljeno mi je srce na vijest o smrti Whitney", navodi u priopćenju glazbeni producent Quincy Jones, dodajući kako je "uvijek žalio što nije imao priliku raditi s njom". "Ona je pravi originalni talent. Strašno će mi nedostajati"

Pop zvijezda Rihanna objavila je na Twitteru "Nemam riječi, samo suze" i reper Nicki Minajtweeted "Isuse, ne Whitney Houston. Najveća svih vremena.

novilist.hr

 

"Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati".
Viktor Igo

The Bad Plus
cache/resized/8c1d17f1494eae7a23f52d9a82569169.jpg
cache/resized/507e063f8656f111232fa8f964267a86.jpg
cache/resized/e26010f4bbb2da0b30619a4f9f81bdd7.jpg
cache/resized/bbdcd05997565675bd4de987abbb5070.jpg
cache/resized/ca3c7878db5580191e3462830eb5d1cc.jpg

ALBUM STREAM

The Bad Plus

The Bad Plus je jazz trio iz Minneapolisa, Minnesotw, koji čine basista Reid Anderson, pijanista Orrin Evans i bubnjar Dave King. Osnovani su 1989. godine i do sada objavili šest studijskih albuma. Never Stop II je njihovo sedmo izdanje.

Uživajte!!!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…