mulj.net

crnogorski muzički portal

Mon01222018

Last updateMon, 22 Jan 2018 8pm

Billy Crystal - 700 Sundays

billy-crystal-700-sundays-photo
Jedan od nosilaca američkog humora, legenda, jedan od preostalih magova komedije, danas kad nas rijetko ko može nasmijati kako lokalno tako globalno donosi novu formu, ne samo komedije, već i glume.

 

Ovaj one-man show je nešto najbolje što sam gledao u zadnje vrijeme. 700 nedjelja kao titl predstavlja broj nedjelja koje je Bili proveo sa svojim ocem dok nije ostao bez njega sa 15 godina. Ova predstava predstavlja autobiografsku priču ovog velikana komedije, od djetinjstva do danas. Emocija kojom je rađena i odglumljena je zaista impozantna.

Komedija miksovana sa realnošću, i fikcijom je ovdje gotovo filmska. Zvučni i video efekti su upotpunili ovaj šou, pa smo dobili cijelu multimedijalnu sliku jednog života. Pored lične storije imamo čitav prikaz američkog društva tog vremena, kao i neke revolucionarne promjene koje su se desile u kulturi.

Naime, njegov otac Džek je bio džez trubač, i cijela Bilijeva porodica je bila zatrovana ovim žanrom, kao u ostalom i cijelo američko društvo. Čitav krem američkog džeza je došao na Džekovu sahranu, pa je Bili upoznao i Djuk Elingtona, Art Farmera i mnoge druge...

Nakon više godina Bitlsi su došli u Ameriku i tada smo ja i majka znali da je kraj, kaže Bili u predstavi. U ovom ostvarenju možemo vidjeti kako se mijenjao sport, komedija, kako se postaje komičar i još mnoge druge aspekte koji čine american life. Gledanje strogo preporučeno.

ĐorđepunX

Morrissey