Robbie Williams i CGI majmun predstavili trejler za biografski film Better Man

Robbie Williamsovi fanovi dobili su prvi pravi uvid u jedan od najneobičnijih biografskih filmova u istoriji. Radi se o prikazu njegovog uspona do slave, a popularnog pjevača u filmu predstavljaće – CGI majmun.

Film Better Man režirao je Michael Gracey, koji je režirao i The Greatest Showman i pretvorio ga u hit od 435 miliona dolara koji je dominirao pop listama.

Njegov novi film prati Williamsa – kojeg glumi glumac Jonno Davies putem tehnologije za hvatanje pokreta – od njegovog nemirnog djetinjstva do uspjeha u boy bendu Take That, a zatim i solo superzvjezdanog statusa: 11 od njegovih 12 studijskih albuma zauzelo je prvo mjesto na britanskim listama, kao i tri kompilacije najvećih hitova. Takođe, drži rekord za najviše osvojenih Brit nagrada, sa ukupno 13. Film navodno ne zazire od prikazivanja njegovih “životinjskih” sklonosti, uključujući probleme s drogom i nepristojno ponašanje.

Better Man je prikazan na filmskim festivalima u Tellurideu i Torontu, gdje je Benjamin Lee iz The Guardiana dao pozitivnu recenziju na potonjem festivalu. „Iz daljine je zvučalo kao izuzetno iritantan trik, možda prikladno za zabavljača koji i sam često može biti izuzetno iritantan, ali film… je iznenađujuće uspješan“, napisao je.

Ostale recenzije takođe su bile pozitivne, a Variety je napisao: „Uprkos svim izgledima, taj trik funkcioniše, izdvajajući projekat od mnogih drugih klišeiziranih biografskih filmova o pop zvijezdama… Ako želite da vidite šimpanzu kako konzumira kokain s Oasisom ili dobija sudbonosnu ‘ručni rad’ pred menadžerom Nigelom Martinom Smithom [koga glumi Damon Herriman], ovo je vaš film“.