Gang of Four turnejom završava karijeru

Gang of Four su najavili oproštajnu turneju po Sjevernoj Americi, koja će početi na proljeće 2025. Ove veoma uticajne legende post-punk scene iz Velike Britanije sviraće svoj kultni debitantski album Entertainment! iz 1979. godine u cijelosti, kao i drugi set sa omiljenim pjesmama iz ostatka njihove diskografije.

Turneja, nazvana “The Long Goodbye”, počinje 20. aprila u Somervilleu, Massachusetts (oblasti Bostona), a završava se 29. maja nastupom u San Dijegu. Tokom turneje, Gang of Four će posjetiti gradove kao što su Toronto, Njujork, Dalas, Čikago, Sijetl, San Francisko i Los Anđeles, između ostalih.

“Godine 2025. obilježiće se 45. godišnjica izlaska Entertainment! u SAD-u, i biće posljednja godina za bend,” naveli su Gang of Four u saopštenju za medije. “Bilo je predivno, ali sve stvari moraju doći kraju. Želimo otići s praskom i proslaviti sa našim fanovima i prijateljima. Tako da ćemo, na našoj posljednjoj američkoj turneji, na svakom koncertu odsvirati dva seta: u prvom setu album Entertainment! od početka do kraja, a u drugom setu najbolje od ostalog. Dođite i pridružite nam se, biće nezaboravno!”

Kao što je bend spomenuo, ova turneja označiće kraj jedne legendarne karijere koja je uticala na mnoge izvođače, uključujući Fugazi, Nirvanu i IDLES.