Regina Spector konačno oficijelno objavljuje svoj drugi album “Songs” iz 2002. godine

Više od dvije decenije nakon završetka kolekcije pjesama, Regina Spektor zvanično objavljuje drugi album Songs. Album iz 2002. godine, koji je ranije bio dostupan samo kao CD i prodavan na njenim koncertima, sada će biti široko dostupan na platformama za strimovanje i na vinilu od 29. novembra. Kao najavu, podijelila je omiljenu pjesmu fanova “Samson”.

“Teško je povjerovati da, nakon 22 godine ‘uradi sam’ života, ove male pjesme dobijaju priliku da se ponovo rode,” izjavila je Spektor. “Nekada sam pravila nekoliko CD-ova i išla u grad nadajući se da će ih neko kupiti iz mog ranca. Sada su lijepo masterizovane od strane Boba Ludwiga, dostupne za strimovanje ili u ograničenom izdanju na vinilu. Nadam se da će svi koji su ih slušali sve ove godine moći uživati u njima na novi način”.

Regina Spektor je planirala i poseban koncert u Warsawu u Bruklinu, gdje će odsvirati cijeli album, kao i druge omiljene pjesme iz njene diskografije. Koncert je zakazan za 10. decembar, a detalji o kartama će uskoro biti objavljeni.