Corey Taylor, Billy Morrison i Steve Vai kao superheroji u zajedničkoj pjesmi “Incite the Watch”

Corey Taylor, Billy Morrison i Steve Vai su predstavili animirani muzički spot za svoju zajedničku pjesmu „Incite the Watch”.

Pjesma dolazi s Morrisonovog nedavno objavljenog solo albuma The Morrison Project, koji je izašao ranije ove godine i sadrži impresivnu listu gostujućih muzičara kao što su Ozzy Osbourne, Billy Idol i mnogi drugi.

Taylor i Vai su među velikim imenima na albumu, doprinose vokalima i gitarom na pjesmi „Incite the Watch” — jednoj od najeksperimentalnijih na albumu. Skokovi između prigušenih strofa ispunjenih elektro ritmovima i uzbudljivih metal refrena savršeno odgovaraju frontmenu Slipknota, dok Vai dodaje virtuozne gitarske dionice.

„Billy i ja se poznajemo godinama i zajedno smo nastupali mnogo puta, pa je bilo samo pitanje vremena kada ćemo zajedno napraviti nešto originalno i fascinantno,” rekao je Taylor putem saopštenja za medije. „S druge strane, fan sam Steve Vaia od svoje 15. godine i nikada nisam mislio da ću dobiti priliku da radim nešto nevjerovatno s njim. Onda se pojavio veliki Billy Morrison, koji nas je obojicu spojio na pjesmi ‘Incite the Watch!’ Prezadovoljan sam što sam dio ovog albuma s toliko sjajnih umjetnika i jedva čekam da vidim šta će se desiti sljedeće.”

Taylor i Vai se pojavljuju u animiranom obliku zajedno s Morrisonom u muzičkom spotu, koji je ilustrovani prikaz „letećih superheroja rok zvijezda koji se bore protiv korporativnih hordi i oslobađaju muziku, kreativnost i porobljene mase,” opisao je Morrison prateći vizual.